מרק קלאסי לחורף שיכול להוות ארוחה שלמה בפני עצמה. גירסת המתכון המקורי מגיעה מן המטבח ההולנדי, אם כי בארץ המרק מאוד נהוג בקרב יוצאי רומניה דרגת קושי: קל ענייני מסורת: לא כשר, בשרי זמן הכנה: שעה מנות: 6 סועדים מצרכים 2 ליטר ציר ירקות או בקר 1 כוס אפונה יבשה 1/4 כוס שמן 2 בצלים […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
מרק קלאסי לחורף שיכול להוות ארוחה שלמה בפני עצמה. גירסת המתכון המקורי מגיעה מן המטבח ההולנדי, אם כי בארץ המרק מאוד נהוג בקרב יוצאי רומניה
דרגת קושי: קל
ענייני מסורת: לא כשר, בשרי
זמן הכנה: שעה
מנות: 6 סועדים
מצרכים
- 2 ליטר ציר ירקות או בקר
- 1 כוס אפונה יבשה
- 1/4 כוס שמן
- 2 בצלים (לקצוץ דק)
- 200 גרם בייקון
- 1 כוס אפונה טרייה
- 1 כף קימל טחון (לא הכרחי)
- 1 שמנת מתוקה
עבור קרוטונים
- 5 פרוסות לחם
- שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כף מלח גס
- 2 בצלים (לקצוץ דק)
אופן ההכנה
- מבשלים בסיר את ציר הירקות/הבקר עם האפונה היבשה עד שהאפונה מתרככת
- מחממים בסיר נפרד את השמן ומטגנים את הבצל, הבייקון, האפונה הטרייה והקימל עד להשחמת הבייקון
- מוסיפים את התערובת המטוגנת לסיר עם האפונה ומרתיחים
- מוסיפים שמנת מתוקה ומרתיחים שוב
להכנת הקרוטונים
- מורחים את פרוסות הלחם בשמן הזית ומפזרים שום, מלח גס ובצל
- אופים את הלחם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 7 דקות
- מוסיפים מהקרוטונים לכל קערית מרק