Skip to content

שנהיה לראש ולא לזנב

התזונה המערבית מלאה במאכלים שמועילים יותר לזנב שאבד לנו במשך השנים, מאשר לבריאות המנטלית שלנו
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

חשבתם פעם למה התכוון המשורר, האם לראש השועלים ולזנב האריות? או בכלל שנהיה גדולים וחכמים ולא פחדנים וחששניים?

ארצה להביא לשולחן האוכל את הפירוש האישי שלי: אני יודע שאיני אדמו"ר גדול, אבל אני מוכן לנסות. מי יודע? אולי הח'ברה שם בחדרי החדרים אפילו יאהבו אותו.

המחבר בפתגם מוכר זה, שאנו חוזרים עליו בכל תחילת שנה, מזכיר את החשיבות שיש למזון המועיל לתפקודו השוטף של הראש שלנו. התזונה המערבית מלאה במאכלים שמועילים יותר לזנב שאבד לנו במשך השנים, מאשר לבריאות המנטלית שלנו.

עייפות, חוסר ריכוז, בעיות קשב, כאבי ראש, שכחה ואפילו מחלות, כמו פרקינסון, אלצהיימר ועד לשבץ מוחי חס וחלילה… כולן בעיות הנובעות מתזונה מוחית לקויה.

איך לא לאבד הראש?

המוח שלנו עשוי ברובו מריקמה שומנית, המושפעת מאוד מתכולת השומנים שבתפריטנו. חלקם מועילים לתפקודו: אומגה 3, שמן קוקוס, שמן זית איכותי בכבישה קרה, אגוזים ועוד; וחלקם מזיקים לו, שמנים מזוקקים מהצומח: סויה, תירס, קנולה (כן גם קנולה!), חמניות…

ברגע שנצרוך באופן שוטף את השמנים הטובים לנו, נשפר את היכולות המדהימות של הראש שלנו.

מזון נוסף שטוב לראש ולא לזנב, הוא האגוזים. הסתכלו רגע על אגוז מלך… לאיזה איבר בגוף הוא דומה? קשה לפספס זאת נכון. החכמים הקדמונים האמינו שמזונות טבעיים בעלי צורה דומה לאיברים בגוף, טובים לבריאותם. נשמע לא מדעי? מדענים גילו לאחרונה שאגוזי מלך הם היחידים שמכילים את תרכובת השמנים המתאימה ביותר לצורכי המח, כולל אומגה 3 !

אז הנה תפריט מיוחד לראש השנה: תפריט לראש ולא לזנב

מנה עיקרית – נתחי דג עשיר באומגה 3

נתחי סלמון (אפשר גם ראש למסורתיים), ברוטב חרדל ושמנת.

  • 6 יחידות נתחי סלמון
  • 1 יחידה שמנת מתוקה
  • 2-3 כפות חרדל דיז'ון

מניחים את נתחי הדג והרוטב בתבנית, ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשך כ-10-20 דקות (תלוי בעובי הנתחים). חשוב לשים לב שהדג לא יתייבש. ניתן לבדוק על ידי הכנסת מזלג לנתח והזזתו, במידה והנתח מתפרק בקלות, אז הדג מוכן. אם הדג עוד רטוב ולא מתפרק, אז להמתין עוד מעט.

תוספת – סלט ירוק

  • חסה, עלי בייבי, צנוניות (למי שאוהב) ואגוזי מלך שבורים

ברוטב ויניגרט: 3 כפות שמן זית איכותי, 1 כפות לימון, מעט מלח ופלפל (לקערה גדולה)

קינוח – כדורי שוקולד-תמרים

  • כוס תמרים רכים (אפשר להשרות תמרים חזקים כמה שעות במים)
  • כוס אגוזי מלך
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפיות אבקת קקאו או חרובים

לטחון הכל במעבד מזון, לכדרר ולהגיש. כדאי להכפיל את הכמויות, הכדורים נוטים להעלם במהירות!

שתהיה שנה טובה לכולם, שנה לראש ולא לזנב

התמונות באדיבות: http://www.freedigitalphotos.net
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן