פאי תפוחי עץ – לדיאטה של אחרי החגים

מתכון קל להכנה ומעורר תיאבון לפאי תפוחי עץ, לאלו שלא יכולים לוותר על משהו מתוק ליד הקפה, אבל עדיין מבקשים שיהיה דל בסוכר ומופחת שומן

פאי תפוחי עץ – לדיאטה של אחרי החגים

מתכון קל להכנה ומעורר תיאבון לפאי תפוחי עץ, לאלו שלא יכולים לוותר על משהו מתוק ליד הקפה, אבל עדיין מבקשים שיהיה דל בסוכר ומופחת שומן

מתכון זה מוקדש בעיקר לכל מי שחושב להתחיל בדיאטה של אחרי החגים, אבל לא יכול לוותר על משהו מתוק ליד הקפה… ככה נולד פאי תפוחי העץ הזה, אחרי ארוחת ראש השנה, בהשראת בית מלא תפוחים. הפאי מופחת סוכר ושומן, ומדגיש בעיקר את החמצמצות והטעם של התפוחים.

פאי תפוחי עץ מושלם, צילום: יולה זובריצקי
פאי תפוחי עץ מושלם, צילום: יולה זובריצקי

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות + אפייה        מתכון לתבנית בקוטר 24"

מצרכים

בצק

מילוי

  • 50 גרם חמאה
  • 4 תפוחים ירוקים פרוסים
  • 1 כף שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון
  • קליפה מגורדת מחצי לימון
  • אבקת סוכר לקישוט
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח תופח
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון – לפיזור על הבצק

אופן ההכנה

  1. מערבבים את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה,שמנת, תמצית וניל, קליפת לימון מגורד, מלח ובסוף את הקמח. מקררים את הבצק במקרר למשך 15 דקות.
  2. משמנים תבנית פאי בחמאה, מפזרים קצת קמח, משטחים את הבצק עם הידיים לשכבה דקה, כולל הדפנות. מקמחים מדי פעם את הבצק לנוחות העבודה.מפזרים קינמון.
  3. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות, כ-15 דקות לאפייה חלקית.
  4. פורסים את התפוחים לפלחים ומסדרים על הבצק. מטפטפים מיץ לימון ומפזרים את הסוכר.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שמזהיב. מפזרים אבקת סוכר על העוגה החמה.

בתיאבון וחג שמח.

מתכון זה מוקדש בעיקר לכל מי שחושב להתחיל בדיאטה של אחרי החגים, אבל לא יכול לוותר על משהו מתוק ליד הקפה… ככה נולד פאי תפוחי העץ הזה, אחרי ארוחת ראש השנה, בהשראת בית מלא תפוחים. הפאי מופחת סוכר ושומן, ומדגיש בעיקר את החמצמצות והטעם של התפוחים.

פאי תפוחי עץ מושלם, צילום: יולה זובריצקי
פאי תפוחי עץ מושלם, צילום: יולה זובריצקי

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות + אפייה        מתכון לתבנית בקוטר 24"

מצרכים

בצק

מילוי

  • 50 גרם חמאה
  • 4 תפוחים ירוקים פרוסים
  • 1 כף שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון
  • קליפה מגורדת מחצי לימון
  • אבקת סוכר לקישוט
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח תופח
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון – לפיזור על הבצק

אופן ההכנה

  1. מערבבים את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה,שמנת, תמצית וניל, קליפת לימון מגורד, מלח ובסוף את הקמח. מקררים את הבצק במקרר למשך 15 דקות.
  2. משמנים תבנית פאי בחמאה, מפזרים קצת קמח, משטחים את הבצק עם הידיים לשכבה דקה, כולל הדפנות. מקמחים מדי פעם את הבצק לנוחות העבודה.מפזרים קינמון.
  3. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות, כ-15 דקות לאפייה חלקית.
  4. פורסים את התפוחים לפלחים ומסדרים על הבצק. מטפטפים מיץ לימון ומפזרים את הסוכר.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שמזהיב. מפזרים אבקת סוכר על העוגה החמה.

בתיאבון וחג שמח.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן