החיבור שלי לעולם העיצוב והאמנות הגיע מהבית – אבי היה אדריכל ואמי סופרת ועיתונאית. אם לא הייתי אדריכלית הייתי, ככל הנראה, מעצבת אופנה. היצירתיות שלי באה גם כיום לידי ביטוי דרך עבודות האמנות שלי, הלבוש שלי וכדומה. אני פשוט אוהבת ליצור ובקרוב אני מתכננת להשיק תערוכת ציורים ראשונה שלי.
תחומי עיצוב הפנים ועיצוב אופנה משיקים זה לזה וניתן ללמוד הרבה מהדמיון ביניהם. לכן בחרתי להקביל בין השניים במסגרת חמש העצות שאפרט כאן. אם אתן מתכננות שדרוג של העיצוב הקיים בבית או עיצוב כולל אני בטוחה שהעצות יסייעו לכן.
[related-posts title="עוד כתבות בתחום העיצוב:"]
אם את לובשת פראדה זה עדיין לא אומר שיש לך סטייל
את יכולה לעטוף את הגוף בשמלה של פראדה מהקולקציה האחרונה, להוסיף תיק של לואי ויטון ויהלומים שקנית בטיפאני – מלתחה שתעלה עשרות אלפי שקלים. פריטי הלבוש והאקססוריז שלך לא יהפכו אותך לדמות מעניינת. וזו הרי, בעצם, המטרה הסופית. אם יש לך סטייל, זה כלל לא משנה שקנית את השמלה ברשת H&M ואת התיק מצאת בחנות יד שנייה. עדיין תוכלי להיראות יוקרתית, אלגנטית וחגיגית.
בעיצוב הבית כמו באופנה: אין שום חובה לייבא קרמיקה איטלקית מקולקציית סתיו-חורף 2012/13 או לשלם עשרות אלפי שקלים עבור ספה של מעצב. סטייל וטעם טוב מגיעים דרך היכרות טובה עם עצמכם ועם הבית שלכם. חשוב שתדעי מה היתרונות ומה החסרונות, מה כדאי להדגיש ומה רצוי להסתיר, איזה פינה להאיר ואיפה להכניס צבע, איפה להוסיף שידה לדקורציה ולאכסון ואיפה להוריד תמונה מיותרת שיש לה ערך רגשי ועד עכשיו נמנעתם מלזרוק אותה.
אז לכי ותלמדי את הבית שלך. לאחר מכן אני ממליצה להתייעץ עם מעצבים שיוכלו להציג בפניך את התמונה בראייה רחבה ומקצועית יותר.
הגדירי את התקציב שלך
הוזמנת לחתונה של החברה הכי טובה שלך ואת מתכננת הופעה זוהרת. כמה תהיי מוכנה להוציא לטובת העניין? לא משנה מה התקציב שלך, 10,000 שקלים, 2000 שקלים או 500 שקלים, אפשר להתמודד עם המשימה בצורה מכובדת. בסופו של דבר, לא כמות האפסים בתקציב היא שקובעת אלא היכולת להיות ממוקדים מראש ולמפות את כל האפשרויות.
עיצוב הבית נהיה פשוט יותר כשמגדירים את התקציב מראש. על-ידי תכנון מוקדם ניתן להיערך ולהעריך את אפשרויות העומדות בפנינו בצורה מבוקרת ומחושבת. אל תביני אותי לא נכון, הגדרת תקציב מראש זה לא חיפוש אחרי אנשי המקצוע הזולים ביותר או התפשרות על איכות. על דברים כאלה את עלולה לשלם ביוקר. הגדרת תקציב משמעותה שהבית שלך ישודרג ויעוצב בהתחשב בתקציב שלך.
אפשר לשנות הופעה שלמה על ידי שינוי קטן של אביזרים
קרה לך שפתחת את ארון הבגדים והוא היה מלא בבגדים ועדיין לא היה לך מה ללבוש? חלק מהבגדים לא התאים, מהחלק האחר נמאס לך. חשוב מאוד לרענן מדי פעם את ארון הבגדים וגם את הבית. נסי להתעלם מהתרבות הישראלית הטוטאלית, לפיה אם את עושה משהו אז זה עד הסוף. לא חייבים לעשות שיפוץ כולל בבית ולהוציא עשרות אלפי שקלים כדי להכניס רעננות והתחדשות.
לפעמים מספיק לקנות תיק חדש, חולצת טי נחמדה או לשלוף צעיף שקבור עמוק בארון כדי להיראות טוב ובסטייל. כך גם בבית – לפעמים מספיק לפתוח קיר אחד, להחליף וילונות, לצבוע קטע של קיר בסלון, למצוא שטיח במבצע, לזרוק כיסוי חדש על ספה ישנה, להכניס כלים ואביזרי נוי חדשים או להוסיף גוף תאורה מעניין והבית נראה ומרגיש חדש ומשודרג בעלות סבירה.
קני במבצעי סוף עונה או במרכזי אאוטלט
אנחנו הישראליות אוהבים מבצעים ואין פסול בכך. בסופו של דבר אנחנו נצטרך להתמודד עם ההשלכות של מסע הקניות על חשבון הבנק שלנו. כולנו מפנטזות על מצב בו היינו יכולות לקפוץ לכיכר המדינה ולרכוש שם שמלת ערב נוצצת בעשרות אלפי שקלים. אבל השאלה האמיתית היא איך אנחנו מסתדרות כשיש לנו תקציב של 500 שקלים ועדיין אנחנו רוצים שמלת ערב נוצצת.
בדיוק מסיבה זו קיימים מבצעי סוף עונה. מבצעי האופנה מגיעים במעבר בין החלפת קולקציות עונתיות: יולי- אוגוסט ודצמבר-ינואר. ניתן גם למצוא פריטים אופנתיים אך זולים במרכזי האאוטלט או בחנויות מפעל.
בעיצוב הבית זה בדיוק אותו הדבר. גם בחנויות ריהוט היוקרה תמיד ניתן למצוא מבצעים ותוכלו, לדוגמה, למצוא את השידה היפה שחיפשתם במחיר שפוי. כך גם בחנויות קרמיקה, כלים סניטריים והטקסטיל. עשו סיבוב בחנויות, בדקו את המבצעים, השוו מחירים ולכו לאאוטלטים.
רוצות הכי בסטייל ובמחירים הכי נמוכים? ייבאו מסין
כמה פעמים ביקשתן מחברה שנסעה לחו"ל פריט לבוש, נעליים או אקססוריז שזול הרבה יותר שם? כמה פעמים נסעתן בעצמכן לשופינג בחו"ל או שילבתן שופינג בטיול?
אם אתן מתכננות שדרוג משמעותי של הבית, כדאי שתשקלו ייבוא תכולת בית מסין. אני קוראת לזה תיירות רהיטים ובית. ייבוא מסין עשוי לחסוך לכם כחמישים אחוז מהעלויות המתוכננות למגוון רחב של מוצרים, כגון: מרצפות, ברזים, אסלות, תאורה, ריהוט, אביזרים נלווים, ברזים, מטבחים, ארונות, מיטות, מכשירי חשמל ועוד. המוצרים זולים יותר אך אין ירידה באיכות. יותר מכך, אפשר למצוא יצירות של מותגים בעולם העיצוב, במחירים שווים לכל נפש.
* * *
האדריכלית ומעצבת הפנים מרינה פוקסמן שבה לאחרונה לישראל משהות של שנה בסין, שם ניהלה פרויקטים בחברה שליוותה ישראלים שהגיעו למזרח לרכישת פריטים לבית. את הניסיון והידע שצברה תרגמה מרינה לעסק חדש שפתחה, שנותן ליווי כולל של זוגות בכל מה שקשור לעיצוב ושיפוץ הבית, לרבות נסיעה לסין לצרכי רכישת פריטים לבית.
מיטל גורט
3 באוקטובר 2012 @ 18:08
יופי של מאמר מרינה, תמשיכי כך 🙂