Skip to content

ממטבחה של אמא: טורטייה לכל פועל

אחד המוצרים שכדאי להחזיק במזווה הוא חבילת טורטייה, מציעה אפי בלה, כי יש אינספור אפשרויות למילוי, ואף ממליצה על מתכון מעורר תיאבון, שמלמד באמת מה ההורים עושים אחרי שהילדים הולכים לישון
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אני בטוחה שרבים מאיתנו, המגדלים ילדים קטנים, מוצאים עצמם בערבים רבים אוכלים חביתה, קוטג', עגבנייה ומלפפון לצד הילדים. לפעמים מתחשק לאכול ארוחת ערב "של גדולים", ארוחה מגוונת ומפנקת יותר, אבל שתהיה גם קלה להכנה וקלילה.

אני משתדלת שתהיה לי תמיד במזווה חבילת טורטיות, כי יש אין ספור אפשרויות למילוי: בשרי, חלבי או צמחוני. לארוחת ערב כיפית, אני מכינה סלט אבוקדו מלווה בסלסת עגבניות פיקנטית. לאחר שהילדים ישנים, אנו מתפנקים עם טורטייה מול הטלוויזיה, מניחים את הרגליים על השולחן ונהנים מהשקט ומכל ביס (לילדים אני כמובן לא מרשה לאכול בסלון, ובטח לא לשים רגליים על השולחן) !

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 10 דקות        מתכון לזוג סועדים

טורטייה במילוי אבוקדו, צילום: אפי בלה
טורטייה במילוי אבוקדו, צילום: אפי בלה

חומרים לסלט האבוקדו

  • 2 טורטיות
  • 2 אבוקדו בשלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוץ, עם החלק הלבן
  • 2 כפות שמן אבוקדו (ניתן להשיג בכל מרכול)
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • מלח, פלפל גרוס

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
  2. מחממים במחבת את הטורטייה (בלי שמן), 2 דקות מכל צד.
  3. מניחים חצי מכמות הסלט בכל טורטייה ומגלגלים. מתחילים מקיפול הטורטייה בחלק התחתון ולאחר מכן מגלגלים את הצדדים.

חומרים לסלסת העגבניות

  • 3 עגבניות בינוניות מוצקות קצוצות
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • 10 גבעולי כוסברה (רק העלים) קצוצים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1 שן שום קטנה קצוצה דק דק
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח
בתיאבון.
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן