Skip to content

ממטבחה של אמא: עוגת גלידה עגלגלה וקלה להכנה

כשהזמן קצר והמלאכה מרובה והאורחים צריכים תיכף להגיע, אז יש מקום גם לאילתורים ממוצרים שקונים בסופר
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אין כמו אוכל, ובטח שלא קינוח, שמכינים לבד בבית ! תמיד יותר טעים ובטח יותר בריא מכל אוכל קנוי.

אני משתדלת להכין כמעט הכל בבית, דבר שמעניק לי סיפוק רב ושקט נפשי, מהידיעה שמשפחתי אוכלת אוכל איכותי, בריא וטעים. אבל לפעמים, יש להודות, כשהזמן קצר והמלאכה מרובה והאורחים צריכים תיכף להגיע, אז יש מקום גם לאילתורים ממוצרים שקונים בסופר.

גלידה היא תמיד אפשרות מצויינת לקינוח (מבחינתי, לא רק בקיץ), והאפשרויות והגיוון, שבהגשתה הוא אין סופי. בעזרת עוגות רולדה מוכנות, אפשר להכין עוגת גלידה טעימה ומרשימה, שאף אחד לא יעלה על דעתו, שהכנתה לקחה אולי 10 דקות.

מתכון לעוגת גלידה קלה להכנה

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: 10 דקות + 4 שעות הקפאה     מתכון לקערה עגולה בינונית

חומרי גלם

  • 2 עוגות רולדה מוכנות בטעם שוקולד (כמובן שניתן לשנות את הטעם לפי חשקכם)
  • 1 ליטר גלידת וניל (כדאי לרכך מעט את הגלידה, על-ידי הוצאתה החוצה 10 דקות לפני מהמקפיא)
  • תרכיז סיידר

אופן ההכנה

  1. מרפדים את הקערה בניילון נצמד.
  2. חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ ומרפדים את הקערה, כך שלא ישארו חורים.
  3. מורחים בעזרת מברשת, תרכיז סיידר על העוגה.
  4. ממלאים את העוגה בגלידה.
  5. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות 4 שעות.
  6. מוצאים מהמקפיא ומניחים צלחת הגשה על הקערה. הופכים את הקערה ומחלצים את העוגה. לחילוץ מהיר, אפשר לחמם את הקערה מעט עם מגבת רטובה.
  7. אפשר כמובן להגיש את העוגה בשלב הזה ואז המראה מיוחד מאוד. מי שרוצה להעשירה יכול לצפותה בציפוי שוקולד: (א) קוצצים 150 גרם שוקולד מריר  (ב) מרתיחים 150 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד. מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומצפים את העוגה. מחזירים את העוגה לשעה נוספת במקפיא.
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן