Skip to content

איך להיפרד מחרדת הכנת ארוחה שלמה

נועה יוגב, כתבת מגפון, מתארת שלב אחר שלב את הליך הכנתה של ארוחה שלמה לאורחים. איך להפוך את חווית הבישול לאירוע כיפי, נעים ומלא מוזיקה? סעודה אסייתית - מראשונה ועד קינוח
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

נועה יוגב, כתבת מגפון, מתארת שלב אחר שלב את הליך הכנתה של ארוחה שלמה לאורחים. איך להפוך את חווית הבישול לאירוע כיפי, נעים ומלא מוזיקה. סעודה אסייתית – מראשונה ועד קינוח

מאת: נועה יוגב

הרגל קופצת, הבטן כואבת, קצב הלב עולה ומרגישים לחץ בחזה. אז, מגיעה אנחה גדולה, אוי לא, צריך להכין ארוחה!!! מה אני עושה??? כמעט כל אחד מאיתנו נתקל לפחות פעם אחת בתופעה של חרדה לקראת בישול ארוחה מלאה. זה מתחיל בחיפוש בלתי פוסק אחר מתכונים באינטרנט ובספרים, ממשיך בדיבורים על הארוחה עם הקולגות בעבודה, בערב עם חברים ומשפחה, ובלילה – מופיעה לה בחלום מנה מגרה שלא נותנת מנוחה. אז איך בכל זאת ניתן להתמודד עם התופעה? כיום, בעידן בו אתרי האינטרנט רוויים במתכונים, די פשוט להתמודד עם שלב בחירת המנות. אולם, אצל רובנו סף החרדה עולה כשצריך בפועל להתחיל לבשל את הארוחה.

להלן ארבעה שלבים שיפשטו את הליך ההכנה ויהפכו את חווית הבישול להרבה יותר נעימה: צעד אחר צעד לקראת ארוחה אסייתית טעימה וקלה להכנה.

התפריט
מנות ראשונות במרכז השולחן: דים סאם וסלט אסייתי
מנה עיקרית: רצועות חזה עוף בחלב קוקוס בתוספת אורז לבן
קינוח: גלידת וניל עם ליצ'י, אננס ואגוזי מלך גרוסים

אז איך מתחילים?

סלט אסייתי
סלט אסייתי

שלב ראשון – רכישת מצרכים: יש לרכוש את המצרכים הדרושים לפחות יום לפני תחילת הבישולים. זאת, משום שלא תמיד משיגים את המצרך המתאים, ולעיתים קרובות אנו נתקלים בתורים ארוכים בשווקים, שלא מאוד מועילים לסף העצבים ביום בו אנו מבשלים.

שלב שני – הכנה מראש: לפני שתתחילו לחתוך ולבחוש, בחרו מוזיקה אהובה שתתנגן ברקע ותשרה אווירה נעימה (משהו שיעשה אתכם שמחים וישרה עליכם מצב רוח לפעולה). כעת, נכין את הרטבים ואת המנות שדורשות השרייה ו/או היכולות לעמוד מבלי לאבד מהטריות שלהן. על כן, בארוחה שלנו נכין את הרוטב לדים סאם וניצוק אותו לכלי הגשה. נחתוך את הירקות לסלט האסייתי ובנפרד נכין גם את הרוטב לסלט. בשלב זה, יש להימנע מערבוב רוטב הסלט עם הירקות בכדי לשמור על פריכותם. כמו כן, נכין את רוטב חלב הקוקוס ובנפרד נטגן את רצועות חזה העוף. רצוי לא לערבב את רצועות העוף עם הרוטב, בכדי למנוע בישול יתר של העוף, אשר ישפיע על הטעם והרכות.

שלב שלישי – עריכת שולחן: עם סיום השלב השני ורגע לפני שאתם מרגישים שמיציתם את עניין הבישולים, כדאי לעשות אתנחתא קצרה לעריכת השולחן ולהכנת כלי ההגשה. וכמו שנאמר: 'מה שנדלק מהר נכבה מהר', קחו קצת 'ספייס' מהבישולים, כדי שתחזרו מאוהבים.

שלב רביעי ואחרון – הכנה במקום: זו הרגשה נפלאה לנגוס במנה שרק נולדה. בשלב זה נכין את המנות שדורשות הכנה במקום בכדי לחוות את טעמן הראשוני והטרי. על כן, נתזמן את הכנת המנה כך שתהיה מוכנה בדיוק בשלב בו יש להגישה. להלן סדר הפעולות לשלב זה אשר מתחיל כ-30 דקות לפני שהאורחים מגיעים: נתחיל בהכנת האורז ובזמן שהאורז מתבשל, נכין את מנת הדים סאם. במהלך אידוי הדים סאם נערבב את ירקות הסלט האסייתי עם הרוטב ונסדר בצלחת הגשה. כך, מנת הדים סאם תהיה מוכנה להגשה כמנה ראשונה – בדיוק בזמן שצריך לכבות את האש מתחת לאורז. בתמורה, אתם והאורז תנוחו בנעימים, נטולי דאגות, עד שיגיע הזמן להכין את שאר המנות. כדי לאפשר לסועדים מנוחה קלה בין המנה העיקרית למנה הראשונה ועל מנת ליצור אווירה נינוחה, נעשה הפסקה לאחר המנה הראשונה בה נסיים להכין את המנה העיקרית. נוסיף לרוטב חלב הקוקוס את רצועות העוף ונבשל עד לרתיחה, נסדר בצלחת הגשה ומעל נפזר בוטנים גרוסים וכוסברה קצוצה. האורז יוגש כתוספת משביעה. אה כן, כדי שיהיה סיום מתוק לארוחה, כל שנשאר לעשות הוא לשים בכלי הגשה אננס, ליצ'י, גלידת וניל ואגוזים גרוסים והרי לנו מנה אחרונה מופלאה.

מתכונים

דים סאם

דרגת קושי: ♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות (20 דקות לדים סאם, 10 דקות לרוטב)

דים סאם
דים סאם

מצרכים ל-4 סועדים
1 חבילה של דים סאם קפוא (ניתן לרכוש במעדניות)
לרוטב:
4 כפות סויה
כף צ'ילי מתוק
כף דבש

אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב (שלב שני) – מערבבים את כל המצרכים ביחד ויוצקים לכלי הגשה
2. מכינים את הדים סאם (שלב רביעי) – מניחים בתוך כלי אידוי מבמבוק את הדים סאם, ואת כלי האידוי מניחים על סיר עם מים רותחים
3. מכסים את כלי האידוי ומאדים את הדים סאם עד שהם מתרככים. מוצאים מכלי האידוי, מסדרים בצלחת הגשה ומגישים מיד

סלט אסייתי

דרגת קושי: ♥♥♥♥          זמן הכנה: 20 דקות

מצרכים ל-4 סועדים
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
2 מלפפונים חתוכים לרצועות
½ חבילה של נבטים
צרור עלי כוסברה קצוצים
חופן של בוטנים גרוסים
לרוטב:
כף שמן קנולה
כף רוטב סויה
כף מירין
כפית שמן סומסום
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
מעט מלח

אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב (שלב שני) – מערבבים את כל המצרכים יחד
2. מערבבים את הירקות עם הרוטב ומסדרים בצלחת הגשה (שלב רביעי)

.

רצועות חזה עוף בחלב קוקוס

דרגת קושי: ♥♥♥            זמן הכנה: 40 דקות

רצועות חזה עוף בחלב קוקוס
רצועות חזה עוף בחלב קוקוס

מצרכים ל-4 סועדים
שמן לטיגון
3 נתחים של חזה עוף חתוכים לרצועות
1 בצל חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
½ חבילה של אננס משומר חתוך
פחית של נוזל חלב קוקוס
5 כפות רוטב סויה
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כפית דבש
להגשה:
צרור עלי כוסברה קצוצים
חופן בוטנים גרוסים

אופן ההכנה
1. מחממים מעט שמן בסיר ווק, מכניסים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפל ומטגנים במשך שלוש דקות. מוסיפים את האננס ומטגנים במשך דקה (שלב שני)
2. מוסיפים את נוזל חלב הקוקוס, הסויה, הצ'ילי המתוק והדבש. מערבבים ומבשלים ללא מכסה עד לרתיחה (שלב שני). חשוב: רצוי לטעום את הרוטב לאחר שהוספנו 4 כפות של רוטב סויה, 4 כפות של צ'ילי מתוק וכפית דבש משום שהכמויות יכולות להשתנות בין חברות הרטבים השונות.
3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות חזה העוף עד שהופכות להיות לבנות (שלב שני)
4.מכניסים את רצועות חזה העוף לרוטב ומבשלים ללא מכסה עד לרתיחה (שלב רביעי)
5.מסדרים בצלחת הגשה ומעל מפזרים את הבוטנים ואת הכוסברה. מומלץ להגיש עם אורז לבן בצד (שלב רביעי)

.

גלידת וניל עם ליצ'י, אננס ואגוזי מלך גרוסים

דרגת קושי♥♥♥♥            זמן הכנה: 5 דקות

קינוח - פשוט וקליל להכנה
קינוח - פשוט וקליל להכנה

מצרכים ל-4 סועדים
קופסת שימורי אננס
קופסת שימורי ליצ'י
גלידת וניל איכותית
אגוזי מלך גרוסים

אופן ההכנה
שמים בכלי הגשה אננס וליצ'י, מעל מניחים כדור גלידת וניל ומעל הגלידה מפזרים אגוזי מלך גרוסים (שלב רביעי)

כל הכבוד, עמדתם במשימה בגבורה. מחוזקים, אתם יוצאים לדרך חדשה, בה תחושת חרדה לפני הכנת ארוחה מלאה – היא תופעה זרה. בהצלחה ובתיאבון.

תמונה באדיבות: נועה יוגב, SundayMorning / FreeDigitalPhotos.net
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן