אדום אדום והכי טעים

מבחר מתכונים עם אורז אדום- אורז ייחודי בטעמו החמאתי, אגוזי. כל המתכונים מתאימים לטבעונים

Print Friendly

אורז מלא בעל צבע אדום בגידולו הטבעי וטעמו בין חמאה לאגוז מאד מיוחד. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון, סידן וברזל. בארצות שונות באסיה נהנים מאורז אדום הנאכל על קליפתו מזה אלפי שנה. ביפן הפך האורז לפופולארי ביותר בשל התכולה הגבוהה של האנטי-מחמצנים שבו. בבישול נגלה החלק הפנימי הלבן של האורז, הוא יוצר טעם חמאת/אגוזיי וקצת דביק. בישולו ארוך יותר מבשול אורז רגיל
לפני בישול אורז יש לשטוף היטב וליבש

האורז האדום

האורז האדום

בישול אורז מלא בסיסי
1 כוס אורז אדום
1 כף שמן
2 כוסות מים
1 כפית מלח
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז האדום ומערבבים עד שינוי קל בצבע בערך 2 דקות.
מוספים מלח ותבלינים שתי כוסות מים ,.
מבאים לרתיחה על אש בינונית
כשרותח מכסים היטב את הסיר ומנמיכים את האש
מבשלים כ30 דקות על אש קטנה מאד.
מאווררים את האורז עם מזלג
מכסים את הסיר וממתינים עשר דקות לפני ההגשה.
אורז אדום ופלפלים
מנה חביבה ומהירת הכנה      
המצרכים
1 בצל קצוץ
½ פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
½ פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כף שמן זית
1 כוס אורז אדום
2 כוסות מים
1 כפית מלח
¼-½ פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
לאדות עם השמן את הירקות
להוסיף את האורז לטיגון קל
להוסיף 2 כוסות מים
ולבשל כ 30-40 דקות על אש קטנה מכוסה .
לכבות את האש, לאוורר בעזרת מזלג ולכסות את הסיר ולתת לאורז לנוח כ10 דקות לפני הגשה
סלט אורז אדום ואדממה
הנגדיות בין האורז האדום לאדממה בשילוב משמש כתום יוצר סלט צבעוני ומיוחד
המצרכים
1 כוס אורז אדום
1 כוס אדממה מבושלת לפי ההוראות ומקולפת
1-2 בצלים סגלים פרוסים דק
200 גרם משמש מיובש קצוץ דק
1-2כפות שמן זית
מיץ לימון
חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים גס
½-1 כוס כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים מומלחים במשך כ -30 דקות רך אבל נשאר עדיין נגיס
מקלפים את הבצל ופורסים דק מאד (אני משתמשת במנדולינה לחיתוך הבצל) – אני משתמש מנדולינה..
להוריד את האורז מהאש ולשטוף באמצעות מים קרים לקרר אותו ולסנן היטב.
מערבבים בקערה אורז עם הבצל, משמשים, שמן זית ומיץ הלימון.
מתבלים במלח, פלפל שמן זית ולימון
עד כאן אפשר להכין יום מראש
לפני ההגשה
מבשלים אדממה לפי ההוראות יצרן
קוצצים דק כוסברה
קולים וקוצצים פיסטוק (אני אחרי הקלייה במחבת יבשה מניחה בשקית ועוברת עם מערוך פעמים שלוש לקיצוץ גס)
מערבבים עם האורז משפרים טעמים ומגישים
מג'דרה אורז אדום
שילוב של אורז אדום ועדשים, מנה עשירה וטעימה ביותר.
להכנת המנה
1 כוס אורז אדום שטוף ומיובש
½2 כוסות מים
1כפית מלח
1 כוס עדשים ירוקות/ מאש/ עדשים שחורות
4-5 בצלים קצוצים דק
½ כפית סוכר חום
שמן לטיגון הבצלים
התיבול
טוחנים במטחנת תבלינים או כתוש במכתש ועלי
1 כפית זרעי כמון
½ כפית גרגרי פלפל שחור
4 גרגרי פלפל אנגלי
1 תרמיל הל
מעט צ'ילי גרוס
לטחון לאבקה דקה.
בישול האורז
לחמם כפית שמן בסיר
לטגן את האורז
להוסיף מים ומלח ולבשל כ30-40 דקות
בישול העדשים
לבשל את העדשים במים עד ריכוך ולסנן
הבצל המקורמל
לטגן את הבצלים במעט שמן לפזר סוכר חום ולטגן על אש קטנה עד הזהבה
להוסיף ¼ כוס מים ואת התבלינים
להוסיף אורז ועדשים לבחוש ולבשל כ3-5 דקות
לשפר תיבול ולהגיש חם.
ההגשה
לטבעונים אני מגישה את המג'דרה בשילוב סלט ירקות קצוץ דק וטחינה.
יש האוהבים לאכול עם יוגורט או גבינה בולגרית
טליטיפ
 אני נוהגת לרחוץ את האורז ליבש היטב על מסננת ולשמור בצנצנת אטומה עד השימוש.

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.