דרגת קושי: ♥♥♥ *זמן הכנה: כ30 דקות *זמן אפיה: 12-16 דקות
לבצק
3 כוסות קמח (1כוסות קמח כוסמין 1כוס קמח שיפון 1כוס קמח לבן)
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כף שום גבישי
¼ כוס שמן זית
¼1 כוסות מים קרים
ההכנה
- מערבבים קמח, מלח וסוכר ותבלינים לקערה.
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים, שמרים
- לשים את התערובת מעט ומוספים שמן
- לשים במשך 10 דקות, לקבלת בצק חלק וגמיש.(אני לשה במיקסר).
- מתפיחים חצי שעה ולשים שוב כך עוד פעמים
- מחלקים למנות לפיתות קטנות 20 כדורים , לבנוני 10 כדורים
המלית
300 גרם בשר כבש או אנטרקוט טחון עם כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה
2 בצלים לבנים קצוצים דק מאד
2 עגבניות קצוצות דק
1 פלפל חריף קצוץ דק( אופציונלי)
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה פ
צ'ילי גרוס לפי הטעם
50 גרם צנוברים קלויים קלות
ההכנה
- מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצלים עד שיתרככו אך לא יזהיבו.
- מעבירים לקערה יחד עם השמן מקררים מעט
- מערבבים עם יתר חומרי המלית מלבד הצנוברים.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
הרכבת המאפה
- על משטח משטחים את העלים המוכנים בשלוש תבניות מרופדות בנייר אפיה.ח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה(לקטנים בקוטר 10-8 ס"מ לגדולים בקוטר 15-18 ס"מ)
- שמים על כל עלה כמות נדיבה של המלית עד 2 ס"מ מהשוליים שאותם מגלגלים ויוצרים דוגמה או מדבקים צמת בצק שקולעים
- זורים מעל את הצנוברים.
- אופים בחלקו התחתון של התנור 15-12 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים.
מגישים חם. עם סלט ירקות, טחינה וחמוצים
אותה הגברת בשנוי האדרת
חלק מהבצק ניתן להכין רולדות בשר אישיות קטנות:
מרדדים את הבצק דק ממלאים בבשר, מגלגלים, מורחים בביצה ומפזרים לעיטור שומשום וצנוברים.
אופים בחום בינוני עד הזהבה.
את הרולדות /אצבעות בשר ניתן להקפיא להפשיר ולחמם.
* לעוד מתכונים של טלי תמצאו בבלוג האוכל 'אוכל וזנזוני מוח'
http://taly60.blogspot.co.il/