סלט תאילנדי אהוב מאד עם ברוטב המשלב חמוץ, מתוק, חריף . סלט שלרב אני מכינה עם עוף מבושל אבל בשבת האחרונה רב הסועדים היו צמחונים וטבעונים והחלפתי את העוף בשעועית אזוקי מבושלת
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
את הסלט מתחילים מהכנת הרוטב לפחות שעה לפני הכנת הסלט והוא במטיבו לאחר מספר שעות של שהיה עם הרוטב.
הרוטב
בצנצנת עם מכסה שמים
1 כף חמאת בוטנים (אופציונלי)
2 כפות חומץ אורז/רגיל
2 כפות סילאן/ סוכר חום
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף שמן שומשום שחור
2 כפות רוטב סויה (במקור רוטב דגים תאילנדי)
2 כפות מיץ לימון
1 בצל סגול/לבן קטן פרוס דק
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק (אופציונלי)
לנער היטב והניח בצד עד הכנת הסלט.
המצרכים לסלט
100-200 גרם אטריות אורז דקות/אטריות שעועית
1 כוס שעועית אזוקי מבושלת
1 גזר חתוך לג'ולאנים
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כוס נענע קצוצה דק
½-1 כוס בוטנים מקולפים ומולחים(השתמשתי במטוגנים) גרוסים
ההכנה
- את אטריות השעועית גוזרים לפיסות בגודל של כ- 3-5 ס"מ
- מנחים בקערה ויוצקים עליהן מים רותחים . מכסים ומשהים כעשר דקות
- מסננים ושמים בקערה
- מוספים את כל יתר המרכיבים פרט לבוטנים
- יוצקים את הרוטב
- בעזרת שתי מזלגות מערבבים היטב ובעדינות (כמו פסטה)
- לפני ההגשה מפזרים בוטנים ומזלפים כמה טיפות שמן שומשום
אותה הגברת בשינוי האדרת
את שעועית ניתן להחליף כוס-שתי כוסות עוף מבושל
את הבוטנים אפשר להחליף בקשיו