לכבוד סדר ט"ו בשבט טיב טעם מעניקה מתכון וטיפים להכנת: שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
רשת "טיב טעם" מעניקה מתכון וטיפים לשימוש בהודו לכבוד סדר ט"ו בשבט הקרב ובא .
מצרכים ל 6- מנות:
6 שוקי הודו
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
מצרכים למלית
½ כוס קרוטונים או פירורי לחם איכותיים
עלים מענף רוזמרין אחד
½ כוס פיסטוקים טבעיים
4 משמשים אוזבקיים מיובשים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל 170- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את המלית: טוחנים קרוטונים ורוזמרין במעבד מזון
- לתערובת פירורים. מוסיפים פיסטוקים ומשמשים ומעבדים
- בכמה פולסים לתערובת קצוצה גס.
- ממלאים, צולים ומגישים: יוצרים חתך לאורך כל שוק ובעזרת
- האצבעות מנתקים את הבשר מהעצם, יוצרים מעין כיס
- ומרחיבים אותו מעט.
- ממלאים בידיים רטובות את הכיס במלית בערך כף לכל שוק.
- ודוחסים אותה היטב פנימה.
- מניחים את השוקיים בתבנית, משמנים ומתבלים במלח ופלפל.
- מפזרים את יתרת המלית על השוקיים.
- צולים כשעה ורבע עד שהשוקיים מזהיבות. מוציאים ומגישים
הגשה:
לצד בטטה צלויה וסלט עלים.
טיפים לשימוש בהודו:
- חשוב להוציא את ההודו מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה ולהביאו לטמפ' החדר זה יבטיח צלייה אחידה.
- צולים הודו שלם על רשת ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מעט נוזלים, שתקלוט את השומן.
- במהלך הצלייה כדאי להרטיב את העור בנוזלי הבישול מדי 30 דקות
- שוקי ההודו טובות לא רק למרק! אפשר להשרות אותן במרינדה
- של שמן, תבלינים ועשבי תיבול ולצלות ואפשר למלא כמו במתכון שלפניכם.
- חזה ההודו נהדר לתבשילים והקפצה, אך יכול להפוך בקלות גם לפסטרמה ביתית. משרים במרינדה של פפריקה, שמן, תבלינים ודבש וצולים צלייה ממושכת בחום נמוך.
- גרונות ההודו מעניקים לכל מרק ובעיקר מרק עוף טעם בשרי עמוק.
- לאחר הבישול כדאי לפורר את הבשר הטעים ולשלב בסלט, למשל לצד מיונז ולימונים כבושים קצוצים