עוגה קלה להכנה ומרשימה. שכל ילד ומבוגר יאהב לקבל.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
*דרגת הקושי: קל מאד *זמן הכנה: כ30 דקות (+זמן קירור כ30 דקות) *כמות: תבנית פאי בגודל 26 כ10-12 מנות
בסיס הפאי
2 כוסות קמח לבצק פריך מתוק של שמרית
¼ שמנת מתוקה
ההכנה
- ללוש לבצק אחיד ונעים
- לקרר כחצי שעה
- לרדד בין שני גליונות נייר אפייה מקומח
- לשמן תבנית פאי 26
- להניח את הבצק המרודד, להדק ולחורר מעט את הבצק
- לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ20 דקות
- לקרר היטב
המלית מורכבת משתי שכבות
שכבת הלוטוס
- לחמם צנצנת קרם לוטוס במיקרוגל
- למרוח נדיבות על תחתית הפאי
שכבת השוקולד
250 מל שמנת מתוקה
300 גר ניטפי שוקולד חלב
1 כף קרם לוטוס
ההכנה
- לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה
- להוסיף שוקולד ולחכות עד שיתחמם מעט, כדקה.
- לערבב את השוקולד עם השמנת עד המסה מלאה
- להוסיף כף לוטוס ולערבב היטב
- לצקת את התערובת על הפאי מעל שכבת הלוטוס
- לעטר במעט לוטוס מחומם ועוגיות