Skip to content

ממטבחה של אימא: סלט מטבוחה חריף אש

ל"ג בעומר בשיאו והאש השורפת, נושפת בעורפנו. סלט מטבוחה, חריף אש, מתחבר לאווירת ימים אלו
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מטבוחה זהו סלט מהמטבח הצפון אפריקני, סלט של עגבניות ופלפל חריף מבושלים בישול ארוך. מצוין כמעורר תיאבון, כממרח, או כסלט פתיחה. התהליך ארוך מעט, אבל התוצאה טעימה ושווה כל דקה של השקעה.

מטבוחה לל"ג בעומר - חריף אש (צילום: אפי בלה)מטבוחה לל"ג בעומר – חריף אש (צילום: אפי בלה)

החומרים הם לצנצנת קטנה, אני ממליצה להכין כמות גדולה הרבה יותר ולשמור במקרר. המטבוחה נשמרת זמן רב בקירור (אם מצליחים לעמוד בפיתוי).

סלט מטבוחה

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעתיים      כמות: צנצנת קטנה-בינונית

סלט מטבוחה (צילום: אפי בלה)סלט מטבוחה (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 5 כפות שמן קנולה
  • 4-5 שיני שום קצוצות דק
  • 10 עגבניות
  • 3 פלפלים ירוקים חריפים
  • 1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • מלח

אופן הכנה

  1. בעזרת סכין חדה חורצים בכל עגבנייה צלב ומניחים בקערה עם מים רותחים. ממתינים כעשר דקות ומקלפים את הקליפה.
  2. מרוקנים את העגבניות מהגרעינים וחותכים לקוביות.
  3. קולים את הפלפלים על אש גלויה או בתנור המחומם ל-200 מעלות. מקררים וחותכים לרצועות דקות.
  4. בסיר בעל תחתית עבה מחממים את השמן.
  5. מוסיפים את השום ומטגנים מספר שניות, מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש בינונית מכוסה חלקית במשך 30 דקות.
  6. מוסיפים את הפלפלים, מלח ופלפל צ'ילי גרוס. מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים שעה וחצי בסיר גלוי. מערבבים מדי פעם.
  7. מקררים ומעבירים לצנצנת,מנגבים עם חלה טרייה ומתענגים מכל ביס.

בתיאבון.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן