Skip to content

ממטבחה של אמא: ספטצ'יאני פיתה – קינוח מכרתים

אחרי המלחמה היא יצאה לגן עדן ומצאה את הקינוח המושלם • אפי בלה בילתה ביוון וגילתה את הספטצ'יאני פיתה • יאסו
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בקיץ האחרון, חווינו כולנו תקופה לא פשוטה של פחד ודאגה. באופן אישי, דאגתי לבעלי שגויס למילואים, אי שם בעזה, וניסיתי לנחם את הילדים על ביטול הטיול המשפחתי הגדול לצפון איטליה, שחלמנו ותכננו במשך כל השנה.

ספטצ'יאני פיתה - קינוח מכרתים (צילום: אפי בלה)ספטצ'יאני פיתה – קינוח מכרתים (צילום: אפי בלה)

בסוף המלחמה הצלחנו, בדקה האחרונה, למצוא דיל לכרתים היפה. סיירנו באזורים מקסימים, בחופים פראיים ואכלנו בטברנות יפהפיות, שלפעמים נמצאו בתוך יער ליד נחל או מתחת למפל מים קרירים. היינו בגן עדן.

באחת מהטברנות הזמנו קינוח מקומי המכונה: ספטצ'יאני פיתה. זהו מאפה ממולא בגבינה יוונית מקומית, מטוגן בשמן זית ומעליו דבש מתוק. שילוב של מלוח ומתוק בתוך בצק דק ופריך. פשוט מושלם.

אין לנו בארץ את הגבינה היוונית (MYZITHRA), אבל ניסיתי להגיע לטעם המקורי עם גבינת ריקוטה. התוצאה טעימה להפליא ומזכירה את המקור.

ספטצ'יאני פיתה

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-30 דקות     כמות: 10 יחידות

ספטצ'יאני פיתה (צילום: אפי בלה)ספטצ'יאני פיתה (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם לבצק

  • 1/2 קילו קמח
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

חומרי גלם למלית

  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • מעט שמן זית לטיגון
  • דבש למזיגה מעל המאפה

אופן ההכנה

  1. מעבדים את כל החומרים לבצק אחיד וחלק.
  2. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים.
  3. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של 5 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף מתערובת הגבינה.
  4. סוגרים את קצוות העיגול על הגבינה ומגלגלים לכדור.
  5. מרדדים כל כדור לעלה בקוטר של כ-15 ס"מ.
  6. מטגנים במעט שמן זית במחבת חמה, מדי פעם יש להרים את המאפה, כדי למנוע הדבקות. הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
  7. מגישים חם ומטפטפים דבש מתוק מעל.

יאסו, בתיאבון !

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן