חציל במלית בשר, רק שהפעם במקום בשר השתמשתי פתיתי סויה, אני אוהבת להגיש על מצע בורגול ואטריות ניתן להגיש עם אורז, פירה או קוסקוס
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
מצרכים
2 חצילים פרוסים לאורכם – מניחים על רשת ומפזרים מלח
למלית
כוס שביבי סויה מושרת במים רותחים לחצי שעה וסחוטה
חופן נענע קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
חופן שמיר קצוץ
עגבנייה קצוצה דק
1-2 כפות טחינה גולמית
1 כפית בהרט או ראס אל חנות
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב העגבניות
3 שיני שום כתושות
1 קופסה גדולה (260 גרם) רכז עגבניות
2 כוסות מים רותחים
½1 כפיות מלח
½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
¼ כפית פלפל שחור גרוס
1-2 כפיות סוכר
לאפיה
ספריי שמן
חצי כוס ציר ירקות (אפשר מים ואבקת מרק)
להגשה (אופציונלי)
טחינה
צנוברים קלויים
הכנת החצילים
- לחמם תנור ל200 מעלות
- לנגב את פרוסות החציל
- להניח נייר אפיה על תבנית שטוחה ולרסס בשמן
- לסדר את פרוסות החציל על התבנית ולרסס בספרי שמן
- לאפות עד השחמה משני הצדדים ולקרר מעט
הכנת המלית
- לערבב בקערה את כל המצרכים להוסיף טחינה עד דרגת התגבשות
- להכין קציצות כמספר פרוסות החציל להניח להתגבשות
הכנת הרוטב
- לרסס מחבת עמוקה בספרי שמן להניח את השום ולחמם
- כשמתחיל לבעבע להוסיף רכז עגבניות ולערבב
- להוסיף מים ותבלינים לערבב (את הסוכר להוסיף בהדרגה עד מידת המתיקות הרצויה)
- לבשל כ20 דקות לטעום ולשפר טעמים
המילוי
- להניח על פרוסות החצילים קציצת 'בשר'
- לקפל לחצי שהקציצה תהיה מכוסה
- לסדר בצפיפות בתבנית פירקס
- לצקת מעל פרוסות החציל את הציר באופן שווה
- לאפות כ 20-30 דקות
הכנת מצע הבורגול והאטריות
המצרכים
½ כוס אטריות דקות
1 כוס בורגול
1 עגבנייהקצוצה
1 כפית מלח
¼-½ כפית פלפל שחור
ההכנה
- לשמן מחבת בספרי שמן, לחמם ולטגן איטריות עד הזהבה
- להוסיף, בורגול, עגבנייה קצוצה
- לערבב ולטגן כ2 דקות
- להוסיף את המים
- לבשל חמש דקות ולכבות אש
- להשאיר סיר סגור למשך עשר דקות
- לפתוח סיר ולאוורר בעזרת מזלג ולהגיש.
ההגשת המנה
- בצלחת לערום מהבורגול ומעל חציל ממולא,
- לצקת רוטב עגבניות ולעטר בטחינה וצנוברים
*לעוד מתכונים בקרו בבלוג שלי
https://taly60.blogspot.co.il/