Skip to content

סוכריות וכדורי פילו במלית מפתיעה

שני מאפים קרנצ'ים של פילו במלית מוס כבד ובמלית ירקות מוקפצים. הפילו הינו עלי בצק דקיקים כנייר שאותם עורמים עלה על גבי עלה ומורחים בשומן בין העלים. בתום האפייה הופכים העלים לפריכים וקראנצ’ים ומתקבל מאפה קליל
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-30 דקות *זמן אפיה: 20 דקות *מספר מנות: 12 כדורים
'כדורי פילו' במלית ירקות
מנה טבעונית המתאימה לשולחן החג בצק פילו קרנצ'י במילת עשירה של ירקות רכים וטעים. הפתעה מרעננת
המצרכים
1 בצל קצוץ
2 גזר מגורר
2 קישואים מגוררים
רבע כרוב פרוס דק
250 גרם פטריות קצוצות
1 סלסלת נבטים סיניים
ההכנה

  1. לחמם מחבת משומן בספרי שמן
  2. לאדות עד ריכוך
  3. לתבל במלח פלפל עשבי תיבול שאוהבים
  4. אני תיבלתי במעט אורגנו יבש.
  5. לערבב ולקרר

ההכנת 'כדורי הפילו'
לחמם תנור ל200 מעלות
את דפי הפילו לחתוך לריבועים ולהניח בתבנית מאפינס
בארבע שכבות בן השכבות דפי הפילו לשמן במעט ספריי שמן
לסגור את הבצק מעל המילוי בתנועות סיבוב
לשמן מעט מאד בספרי שמן
לאפות בחום 180מעלות כ20 דקות עד הזהבה.

ירקות רכים במעטה קרנצ'י של בצק פילו
ירקות רכים במעטה קרנצ'י של בצק פילו

"סוכריות פילו" ממולאות מוס כבד עוף בטטה וביצה

צילום יולה זובריצקי
צילום יולה זובריצקי

לרגל ראש השנה מגישה חברת "מעדני יחיעם" מתכון חגיגי ונפלא ל"סוכריות" עשויות בצק פילו וממולאות מוס כבד עוף של יחיעם, בטעם עשיר ומקורי, ורכיבים נוספים היוצרים מאפה טעים ויפה שיקשט כל שולחן חג.

מוס כבד יחיעם (צילום יולה זובריצקי)
מוס כבד יחיעם (צילום יולה זובריצקי)

המצרכים
1 מיכל מוס כבד עוף יחיעם (140 גרם)
1/2 חבילה פילו מקמח מלא (250 גרם)
צרור גבעולי עירית
צרור עלי בזיליקום
2 ביצים בגודל בינוני מבושלות
2-3 בטטה קלופות
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
תרסיס שמן זית
3 כפות פרג או קצח לקישוט
ההכנה
קולפים את הבטטה וחותכים למלבנים ארוכים בגודל של 6 2Xס"מ. מרתיחים מים ומלח בסיר בינוני ומבשלים כחצי בישול. מסננים היטב ומניחים בצד לקירור
את הביצים ומגרדים בפומפייה דקה. מערבבים יחד עם השן הכתושה ומניחים בצד.
להכנת הפילו:
חותכים את דפי הפילו לריבועים בגודל 10X14 ס"מ. מרססים מלבן פילו ומניחים עליו מלבן נוסף משומן אף הוא.
ממלאים בשכבות
בקצה כל מלבן לאורך מניחים את המלית בסדר הבא
(יש לשמור על שוליים של כשני ס"מ)
1 כפית גדושה מוס כבד עוף "יחיעם",
מלבן בטטה
מעט ביצה מגורדת ועלה בזיליקום.

  1. מהדקים היטב ומגלגלים עד לקבלת אצבע ארוכה. "מכווצים" את הקצוות ויוצרים צורה של סוכרייה.
  2. קושרים בקצה גבעול עירית
  3. מרססים שמן במעטה החיצוני וזורים פרג או קצח.
  4. לאפות ב 180 מעלות עד הזהבה קלה

טיפים לעבודה עם בצק פילו

  • מפשירים את הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר.
  • העלים הדקיקים נוטים להתייבש – חשוב לעבוד במהירות!
  • על המלית להיות מוכנה וקרה לפני תחילת העבודה.
  • לשימון העלים נהוג להשתמש בחמאה מומסת או שמן (אפשר גם שמן זית) או ספריי שמן לחסכון בקלוריות
  • דאגו שמוצרי השימון יהיו בהישג יד
  • בזמן העבודה שומרים על בצק הפילו מכוסה במגבת לחה כדי שלא יתייבש.
  • כשהמתכון דורש חיתוך העלים רצוי לעשות זאת על ערימת עלים ולא על עלה בודד
  • חשוב להשתמש בסכין חדה מאוד סכין יפנית מתאימה במיוחד, או גלגלת פיצה חדה
  • יש לחמם את התנור בטרם האפיה ל200 מעלות ולהוריד את חום התנור ל180 מעלות עם הכנסת המאפה.

יש להזהר מאפיית יתר , הפילו נשרף מהר.

 טעם, יופי וצבעוניות במעטה פילו פריך (צילום: יולה זובריצקי)
טעם, יופי וצבעוניות במעטה פילו פריך (צילום: יולה זובריצקי)

לעוד מתכונים של טלי גרופית כנסו לבלוג האוכל "אוכל וזנזוני מוח' 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן