Skip to content

"העדות" זוכה בפרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל חיפה

הסרט "ארץ זרה" זכה בפרס הסרט הטוב ביותר בתחרות הקולנוע הישראלי התיעודי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-33 בחיפה הוכרזו הזוכים בפרסים לסרטים הטובים ביותר:

תחרות הקולנוע הישראלי העלילתי

חבר השופטים: יו"ר- מישל סימון (צרפת – מבקר קולנוע), יאנוש סאס (הונגריה – במאי), סלוואה נקארה (ישראל – שחקנית), עלמה גניהר (ישראל – תסריטאית), רוני כצנלסון (ישראל – צלם).

העדות (צילום: דוריס ארבן)

הסרט "העדות" זכה בפרס לסרט עלילתי בסך 100,000 שקל

בימוי: עמיחי גרינברג. מפיקים: יואב רועה, אורית זמיר. מנימוקי השופטים: "זהו סרט שלם המגולל סיפור של גיבור ישראלי אובססיבי המתמודד באומץ עם משבר זהות, עם מקומה של ההיסטוריה היהודית הטרגית בחייו ועם הצורך להגיע לאמת כתנאי להמשכיות". תקציר: יואל (אורי פפר) הוא היסטוריון, חוקר שואה, הנלחם בהכחשת שואה ונמצא בעיצומו של דיבייט בינלאומי סביב פרשת טבח של יהודים שהתרחשה באוסטריה בשלהי מלחמת העולם השנייה. במהלך חקירת הפרשה, הוא נחשף לעדות חסויה שמרסקת את זהותו ואת אורח חייו.

הסרט "מוצא אל הים" זכה בפרס ע"ש דני לרנר לסרט ביכורים עלילתי, בסך 50,000 שקל

בימוי: דניאל מן. מפיקים: איתי תמיר, אילן ג'רארד. מנימוקי השופטים: "בסרט זה מעמיד הבמאי דמות של אנטי-גיבור, חייל ישראלי מיוסר הנסוג מכל חובותיו האישיות והלאומיות כדי לשקול מחדש את מקומו ובונה עולם אלים ומנוכר מוכר ולא מוכר בו זמנית". תקציר: יואל מחליט לא להתייצב לשירות מילואים בעזה, אך זו לא הצרה היחידה שלו. נישואיו עם אשתו סיגל בצרות, אביו נפטר מהתקף לב והוא פוטר מעבודתו כמורה להיסטוריה בגלל בעיה בלתי צפויה עם הצהרת בלפור. הוא עומד בפני צומת דרכים: האם לנסות ולתקן את חייו הקודמים או למצוא דרך להתחיל שוב במקום אחר, כשנדמה שכבר לא נותרה תקווה.

פרס לתסריט, בשיתוף איגוד התסריטאים בסך 10,000 שקל הוענק לאסף סבן, עבור הסרט "בית בגליל"

תסריט בימוי והפקה: אסף סבן. מנימוקי השופטים: "הפרס מוענק לאסף סבן על התסריט הרגיש והרהוט, בו הוא בונה עולם אמין ומוכר אך ייחודי. בתסריט דמויות עגולות וישראליות כל כך מצד אחד, אך אוניברסליות לא פחות. ניכרת אהבה רבה לדמויות, סלחנות וחמלה". תקציר: הזוגיות של גילי ויערה נקלעת למשבר על רקע החלטתם לעזוב את העיר ולבנות בית ביישוב קהילתי בגליל. בעוד בית חלומותיהם נבנה ומתגשם במציאות, הרעיון של ביתם המשותף הולך ומתערער ויסודות הזוגיות שלהם הולכים ונסדקים.

פרס השחקן בסרט עלילתי, ע"ש המפיק מיכאל שוילי, בסך 5,000 שקל –  הוענק לצחי גראד עבור הסרט "הבן דוד"

בימוי ותסריט: צחי גראד. מפיקים: צחי גראד, אהוד בלייברג. מנימוקי השופטים: "הפרס מוענק לצחי גראד על משחקו בסרט "הבן דוד", שבו הוא מעמיד דמות רבת פנים, מגוונת וקומית הנקלעת למשבר אידיאולוגי ומאתגר בחן רב את ייצוגו הקולנועי של הגבר הישראלי". תקציר: בוקר אחד אוסף נפתלי (48, נשוי+2, שחקן ויוצר) פועל ערבי בשם פאהד לשיפוץ הסטודיו שלו, צמוד לביתו בישוב כפרי במרכז הארץ. באותו בוקר מותקפת נערה בישוב וחשדם של אנשי הכפר נופל על פאהד. נפתלי יוצא להגנת הפועל ולהגנת השיפוץ שלו עליו הוא חולם מזה זמן רב, אלא שהמציאות גדולה על נפתלי והוא מתקשה להתמודד עם לחצי הסביבה. במהלך יממה אחת הולכים חייו ונפרמים.

פרס לשחקנית בסרט עלילתי, ע"ש המפיק מיכאל שוילי בסך 5,000 שקל הוענק לשחקנית נעה בירון על הסרט "מונטנה"

בימוי ותסריט: לימור שמילה. הפקה: חיליק מיכאלי, אברהם פרחי, תמי ליאון, משה ולאון אדרי. מנימוקי השופטים: "הפרס מוענק לנעה בירון על משחקה המרשים בסרט "מונטנה" בו היא משחקת דמות של אישה החוזרת לבית ילדותה ובאומץ רב חושפת שקרים וסודות. לאורך הסרט כולו מצליחה השחקנית לשמור על מתח, תשוקה ואיפוק. משרטטת דמות אמינה ומעוררת כבוד". תקציר: בעקבות הבשורה על מות סבה מחליטה אפי לחזור לעכו עיר הולדתה לחלוק לו כבוד אחרון. בעכו היא פוגשת את קרן, מורה מחליפה, נשואה ואם לשניים. שתי הנשים מתאהבות באופן מידי. כשאפי פוגשת במאיה בתה הקטנה של קרן היא אט אט מגלה מה ומי גרם לה לעזוב את העיר לפני כל כך הרבה שנים מבלי לחזור. סיפור האהבה הופך למסע סגירת חשבונות ישנים.

פרס ע"ש ענת פרחי לעריכה בסרט עלילתי בסך 5,000 שקל הוענק לאור בן דוד על הסרט "מוצא אל הים"

בימוי ותסריט: דניאל מן. הפקה: איתי תמיר, אילן ג'רארד. מנימוקי השופטים: "פרס העריכה מוענק לאור בן דוד על עריכת הסרט "מוצא אל הים" בשל בניית הנרטיב ומעברי הזמן המייצרים עולם משכנע, דחוס וקצבי המוכיחים שליטה מעוררת הערכה".

פרס ע"ש ענת פרחי לצילום בסרט עלילתי, בסך 5,000 שקל הוענק לזיו ברקוביץ' על הסרט "מוצא אל הים"

בימוי ותסריט: דניאל מן. הפקה: איתי תמיר, אילן ג'רארד. מנימוקי השופטים: "הפרס מוענק לזיו ברקוביץ' על צילום הסרט "מוצא אל הים" בשל קומפוזיציות מורכבות, העמדת מצלמה ושימוש מדויק בתאורה, המכניסה את הצופים לעולמו הפנימי והמסויט של הגיבור".

תחרות הקולנוע הישראלי התיעודי

חבר השופטים: יעל פרלוב (ישראל- מפיקה ועורכת), ד"ר יעל מונק (ישראל- חוקרת קולנוע, מרצה בכירה), קז'ישטוף גיירט ( פולין – מנהל פסטיבל הקולנוע קרקוב)

"ארץ זרה" זכה בפרס הסרט התיעודי הישראלי ע"ש רוזליה כץ, בסך 40,000 שקל

בימוי: שלומי אלדר, הפקה: אהוד בלייברג, יואב זאבי. מנימוקי השופטים: "הסרט מציג את האבל על המציאות הישראלית דרך הסיפור האישי של היוצר וגיבורו השחקן רסאן עבאס".

ציון לשבח ניתן לסרט התיעודי "דיבוקים"

בימוי תסריט הפקה: רם לוי. מנימוקי השופטים: "הסרט מציע פרשנות אינטליגנטית ועכשווית למיתולוגיה היהודית של ה"דיבוק".

התחרות לקולנוע ישראלי קצר

חבר השופטים: וידי בילו (ישראל-בימאית ותסריטאית),רוני אורן (ישראל- במאי אנימציה ומאייר), מרט פרחובסקי (ישראל – יוצר ויזם בתחומי הקולנוע והתאטרון).

מענק קרן גשר לקולנוע רב תרבותי לסרט סטודנטים קצר, בסך 7,000 שקל, הוענק לסרט "מאיר"

בימוי ותסריט: שי בלנק. ביה"ס: המכללה האקדמית בית ברל. מנימוקי השופטים: "הסרט מעז להישיר מבט למציאות שרובנו מנסים להדחיק ואינו ממצמץ לרגע. זוהי יצירה מינימליסטית, חמורת מבע, מורכבת ורגישה מאד".

מענק קרן גשר לקולנוע רב תרבותי לסרט עצמאי קצר בסך 8,000 שקל, הוענק לסרט "רכבת החופש"

בימוי: תאופיק אבו ואיל תסריט: תאופיק אבו ואיל, אסף סודרי. הפקה: באהר אגבאריה. מנימוקי השופטים: "יצירה מפתיעה ומתעתעת, שמצליחה לפרק שאלות מוכרות של זהות ולאומיות ולהרכיב אותן מחדש באופן וירטואוזי ומרגש".

מענק קרן גשר לקולנוע רב תרבותי לסרט אנימציה קצר ע"ש אלי גלפנד, בסך 7,000 שקל, הוענק לסרט "הדב"

בימוי ותסריט: דורין שוורצמן. ביה"ס: בצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים. מנימוקי השופטים:" באיפוק אך בעוצמה רבה, ועם נימה דקיקה של הומור ואופטימיות, מצליחה היוצרת להעביר את חווית הפער הבין דורי של צעירה ישראלית יוצאת חבר העמים".

תחרות כרמל לקולנוע בינלאומי

חבר השופטים: עילית זקצר (ישראל – במאית), נעמי שחורי (ישראל -מפיקה ובמאית), אבי נשר (ישראל – במאי, תסריטאי ומפיק)

פרס כרמל על סך 40,000 שקל, בחסות ראש העיר חיפה יונה יהב, הוענק לסרט "הפרעה בקצב הלב"

בימוי: בוריס חלבניקוב. הפקה: רובן דישדישיאן, סרגיי סליאנוב, נטליה דרוזד, אלכסי היווארינן, טוני ואלה, אווה בלונדיאו. מנימוקי שופטים: "הסרט המסופר בגובה העיניים, חושף במקביל את סיפורם של אנשים מן השורה ואת המציאות החברתית המעיקה על חייהם ביום יום. הסרט אורג את שני העולמות בהצלחה, בקסם רב ובעוצמה קולנועית מפעימה ומעוררת מחשבה". תקציר: אולג הוא פרמדיק מוכשר העובד בצוות אמבולנס. אשתו קטיה היא אחות במחלקת המיון של בית החולים. הם חולקים דירה קטנה וחוג קרוב של חברים שאוהבים לבוא אליהם לשתות. קטיה לא רואה בבית את המסירות והאכפתיות שאולג משקיע בעבודה ונמאס לה מהשתיינות שלו. היא מבקשת להתגרש.

ציון לשבח בתחרות "כרמל" הוענק לסרט "הארץ המובטחת"

בימוי: יוג'ין ג'רקי. הפקה: כריסטופר סנט ג'ון,דיוויד קון, יוג'ין ג'רקי. מנימוקי השופטים: "חשיבה קולנועית, מקורית ומפתיעה שמייצרת מרחב חשיבה בעל משמעות ועומק משלו. הסרט נשען על פס קול עשיר ומהדהד". תקציר: איך מגיעים מאלוויס פרסלי לדונאלד טראמפ? ברולס רויס זהובה, כמובן. הבמאי הוותיק יוג'ין ג'רקי לוקח את המכונית שלו ונוסע ממיסיסיפי ללאס וגאס דרך ממפיס, ובדרך אוסף פרטנרים מגוונים לשיחה מצ'יק די ומייק מאיירס ועד אלק בולדווין.

התחרות 'בין יהדות לישראליות'

חבר השופטים: הלן שומן (צרפת – עיתונאית וסופרת), עירית שמגר (ישראל – מרצה, תסריטאית ובמאית), חיים מקלברג (ישראל- מפיק בכיר).

פרס ע"ש טוביאס ספנסר בסך 20,000 שקל הוענק לסרט "רחוב סן-מור, פריס, הרובע העשירי – השכנים"

בימוי: רות זילברמן. הפקה: סלין נוס, פול רוזנברג. מנימוקי השופטים: "היוצרות חושפות זיכרונות מן השואה באופן מקורי ואמיץ, דרך סיפורו של בית אחד בפריז. התהליך מטופל באופן עדין ומרגש וחושף את הצופה באופן הדרגתי לאחת התקופות האפלות של יהדות צרפת". תקציר: רות זילברמן מתחקה אחר קורותיו של בניין אחד בפריס בימי מלחמת העולם השניה דרך סיפוריהם של ילדים שגדלו בו ושרדו את המלחמה. זהו בניין טיפוסי של הרובע היידישאי, והחזות השלווה שלו, שבעים שנה אחרי, לא מעידה על הימים בהם שימש כמלכודת, או מפלט, עבור דייריו.

 ציון לשבח ניתן לסרט "קִרְבָה"

בימוי: קאנטמיר בלאגוב. הפקה: ניקולאי יאנקין, אדוארד פיצ'וגין, אלכסנדר סוקורוב. מנימוקי השופטים: "הסרט מאיר את שורשיו של ״היהודי הנודד״ בעולם של שבטיות, גזענות ואלימות. הבחירה האמנותית של הפורמט והצבעוניות, מחזקת את תחושת המחנק שמלווה את הסרט". תקציר: השנה היא 1998. אילנה בת ה-24 עובדת במוסך של אביה בנלצ'יק, עיר באזור הקווקז. ערב אחד משפחה וחברים מתכנסים לחגוג את ארוסי אחיה דיויד ובאותו לילה הזוג הצעיר נחטף והמשפחה מקבלת בקשת כופר. איש בקהילה היהודית לא חושב לערב את המשטרה, אבל איך יגייסו את הכסף לשחרר את דיויד? וכמה רחוק הם מוכנים ללכת?

תחרות עוגן הזהב לקולנוע ים תיכוני

חבר השופטים: גוראן ראדובנוביץ (סרביה – תסריטאי, מפיק ובמאי), ד"ר איבון קוזלובסקי גולן (ישראל – ראש תכנית קולנוע אונ' חיפה), דני וקסמן (ישראל- תסריטאי, במאי ומפיק)

פרס "עוגן הזהב" לסרט הטוב ביותר בתחרות הקולנוע הים תיכוני הוענק לסרט "אנשים ומקומות"

בימוי: אנייס ורדה, JR . הפקה: רוזאלי ורדה. מנימוקי השופטים: "סרטם של אנייס ורדה ו-JR , מגלם את הרוח האנושית של אמנות הקולנוע ואת יופיו של המדיום. הבמאים מובילים את הצופים אל מחוזות היצירה של עולמם המיוחד". תקציר: הבמאית הצרפתייה הנערצת אנייס ורדה, משתפת פעולה עם אמן הרחוב המסתורי JR בסרט תיעודי רב קסם, שבו נוסעים השניים בין הכפרים הקטנים של צרפת ומנציחים את פני האנשים שהם פוגשים בצילומי קיר ענקיים.

ציון לשבח הוענק לסרט לסרט הבולגרי "כיוונים"

בימוי: סטפן קומנדרייב. הפקה: סטפן קומנדרייב, קטיה טריצ'קובה, סטליוס זיאניס, ורה וייט, ולדימיר אנאסטאסוב, אנגלה נסטורובסקה. מנימוקי השופטים: "הסרט מציג גישה מקורית וניתוח מהדהד של החברה הבולגרית בימינו". תקציר: במהלך לילה ויום מצטלבים חייהם של כמה אנשים, כאשר כל אחד מהם נוסע במונית ברחובות סופיה. אנחנו עדים להחלטות קטנות וגדולות , לרגעי חסד וניצוצות של תקווה".

תחרות פדאורה

בפרס תא המבקרים האירופאי "פדאורה" לסרט הזר הטוב ביותר זכה הסרט  "לאקי"

בימוי: ג'ון קארול לינץ'. הפקה: גרג גילראת', אדם הנדריקס, ג'ון לאנג, דניאל רנפרו ברנס, איירה סטיבן בהר, ריצ'ארד קהאן, דראגו סומוניה, לוגאן ספארקס. מנימוקי השופטים: "סרט הבכורה של השחקן ג'ון קארול לינץ' הוא פרידה מתוקה מרירה מהשחקן המנוח הארי דין סטנטון. כל סצנה בו עוסקת במוות אבל מברכת את החיים. בפשטותו הוא מרגש אופטימי ועמוק". תקציר: סרטו האחרון של השחקן האגדי הארי דין סטנטון, המגלם את לאקי, גבר בן 90, שכבר קבר את רוב בני דורו בעיירה המדברית בה הוא חי. כשהסוף מתקרב, הוא מוצא עצמו במסע רוחני.

פרס "פדאורה" להישג אמנותי משולב -בימוי, תסריט ומשחק בסרט ישראלי – הוענק לצחי גראד

מנימוקי השופטים: "בסרטו השלישי גראד מפגין את יכולותיו בשלוש תחומי יצירה. הוא בוחן באופן חד וקולע דינאמיקה של התלהטות יצרים ומצליח לשעשע בעודו מנסח אמירה מעוררת מחשבה".

פרסי תעשיית הקולנוע

מענק "סיכוי" ע"ש דני לרנר, בסך 150,000 שקל הוענק ע"י קרן גשר לקולנוע רב תרבותי בשיתוף עם פסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה ובאדיבות אבי לרנר – לסרט "הספקולנטית" של הבמאית זלדה ולנר.

מפיקים: יעל אבקסיס והלל רוזמן – קסיס סרטים. לראשונה הוענק בפסטיבל הסרטים חיפה המענק הגבוה ביותר מסוגו בישראל, לפיתוח סרט עלילתי באורך מלא, העוסק בגיבורים וסיפורים שיש בכוחם לקדם שינוי ולעורר השראה ליצירת חברה טובה יותר. מנימוקי השופטים: "חבר השופטים היה מרותק מסיפורה של היוצרת על שחרור מטראומה, באמצעים אמנותיים ומקוריים במיוחד".

בכנס הפיצ'ינג הבינלאומי זכה במענק עידוד פיתוח של קרן הקולנוע הישראלי הסרט "שקט" של אלירן אליה

שופטי כנס הפיצ'ינג ומענק סיכוי: קלאס דניאלסן (גרמניה- מנהל קרן MDM), מישל פלזנט (צרפת – CNC), אווה פושטינסקה (פולין- מפיקה), יעל פוגל (צרפת- מפיקה), דורית רביניאן (ישראל – סופרת).

מפיקה: ליאת בנסולי. מנימוקי השופטים: פרויקט רענן, אותנטי ואוניברסלי בעל תוכן חברתי חזק המשקף את החיים בשולי החברה בישראל.

בסינמרקט חיפה 7 – זכה במענק שירותי פוסט בסך עד 20,000 אירו, באדיבות הפוסט רפבליק גרמניה – הסרט "פרה אדומה" של ציביה ברקאי, מפיק איתי תמיר, לילה סרטים. מנימוקי השופטים: משחק משובח ומרגש, סיפור המאפשר לצלול לתוך קהילה שגיבוריה חזקים ומורכבים ומבטה של היוצרת מלווה אותם ללא שיפוטיות. חבר השופטים: אירנה סטלטוקובסקה (פולין – סרטי תור), קלודיה טרונייר (גרמניה – ZDF), גיום דה סייל (צרפת, סרטי אריזונה), אליס רטהרט (גרמניה – הפוסט רפבליק)

לראשונה בישראל, נערך בפסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה, פיצ'ינג סרטי מציאות מדומה (VR), בשיתוף קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, אוטופיה, Micro Video וג'אנגל סאונד. הסרט "על הגבול" של אסף מכנס זכה בחבילת הפקה משולבת בסך של כ-50,000 שקל.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן