Skip to content

ממטבחה של אמא: רוקוט קרומפלי

אפי בלה מביאה מתכון הונגרי פשוט וקל להכנה - בחמישה מרכיבים בלבד
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בשגרת היומיום שלנו, מי מאיתנו לא רוצה לצרף לרפרטואר המתכונים, מתכון מהיר וקל הכנה, שבסופו יוצא תבשיל טעים, שמתאים כמעט לכל חיך ולכל עת.

רקוט קרומפולי (מקור: ויקימדיה)רקוט קרמפולי (מקור: ויקימדיה)

כזה הוא הרוקוט קרומפלי, סוג של מאפה שכבות, מהמטבח ההונגרי המפואר: ביצים, תפוחי אדמה גבינות ושמנת חמוצה. זה מתכון שהכרתי ממשפחתו של בעלי, ומיד אימצתי. מכינים אותו באירועים משפחתיים שונים והוא מצוין לאירוח, לארוחת ערב, לשבת בבוקר ובטח כארוחה מלאה לצמחונים שבינינו. חשוב לדעת, הסוד להצלחת המאפה הוא בהמלחה מדוייקת.

רוקוט קרומפלי

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥     זמן הכנה: כשעה וחצי (כולל אפייה)     כמות: תבנית מלבנית

מאפה הונגרי ביתי - רוקט קרומפולי (צילום: אפי בלה)מאפה הונגרי ביתי – רוקט קרומפולי (צילום: אפי בלה)

חומרי הגלם

  • 4 ביצים
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 100 גרם גבינה צהובה (עמק/ טל העמק /קשקבל…) מגוררת
  • 1 גביע שמנת חמוצה מתובלת במעט מלח
  • 40-50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים תבנית מלבנית בחמאה.
  3. מבשלים במים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) והביצים עד שתפוחי האדמה רכים, אך לא מתפוררים.
  4. מקלפים את קליפת תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. פורסים גם את הביצים.
  5. מחלקים את כמות תפוחי האדמה ל-3, את הביצים ל-2 ואת הגבינה ל-2.
  6. מסדרים בתחתית התבנית שכבה אחת של תפוחי אדמה, ממליחים ומפלפלים. מסדרים מעל שכבה של ביצים. מעל הביצים מפזרים גבינה מגוררת ומעליה מפזרים קוביות חמאה.
  7. חוזרים על התהליך בשכבה נוספת, לא לשכוח להמליח ולפלפל .
  8. מכסים את השכבה השנייה בתפוחי אדמה, ממליחים ומפלפלים.
  9. מורחים מעל תפוחי האדמה, בשכבה אחידה, את השמנת החמוצה.
  10. אופים כשעה, עד שהמאפה מקבל גוון זהוב עמוק והנוזלים התאדו.
  11. מומלץ אף להוסיף גם חתיכות של קבנוס בין השכבות.

בתיאבון.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן