תבשיל מפנק של כדורי בשר במילוי מפתיע של טחינה משומשום מלא מתוצרת אחוה, עשירה בסידן וללא מלח. מומלץ להגיש לצד אורז, פירה או קוסקוס להשלמת הארוחה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
המצרכים לכדורי הבשר
500 גרם בשר בקר טחון
50 גרם שומן טלה (אופציונלי)
צרור פטרוזיליה קטן
3-4 עלי נענע
2 שיני שום כתושות
2 כפות פרורי לחם
1 כפית מלח
½ כפית קינמון
½ כפית בהרט
½ כפית פלפל שחור
½ כפית שמן זית
½ כוס טחינה אחוה משומשום מלא (500 גרם במיכל)
ההכנת הקציצות
- קוצצים גס את הפטרוזיליה, הנענע והשום.
- במטחנת בשר טוחנים פעמיים את הבקר ושומן הכבש
- מוסיפים את העלים והשום
- מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את פרורי הלחם והתיבול מלבד הטחינה.
- יוצרים קציצות בינוניות במשקל של כ- 60 גרם ליחידה
- יוצרים גומה במרכז ומניחים בתוכה חצי כפית טחינה גולמית ומהדקים היטב
- מסדרים את הקציצות בתבנית ומעבירים לקירור של חצי שעה
המצרכים לתבשיל
1 כוס שימורי שעועית אדומה מסוננת מנוזלים
צרור עלי מנגולד שטוף היטב
צרור עלי תרד שטופים היטב
1 בצל סגול קטן
½ כוס עגבניות מרוסקות
2 כוסות ציר בשר או מים רגילים
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כף פפריקה אדומה מעושנת
1 כפית כמון טחון
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור אנגלי גרגרים
1 כף שמן זית לטיגון
אופן ההכנה התבשיל
- בסיר קטן מרתיחים את עלי המנגולד והתרד. מסננים היטב וקוצצים.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל הקצוץ
- מוסיפים גם את השעועית המסוננת
- המנגולד והתרד הקצוצים והעגבניות המרוסקות ומערבבים כ- 5 דקות.
- מוסיפים את הנוזלים, ציר בקר או מים ומיץ לימון
- מביאים לרתיחה ומתבלים
- לאחר רתיחה, מכניסים את הקציצות פנימה ומנמיכים את האש לבישול של כחצי שעה