Skip to content

לילות רמדאן ברהט. חוויה.

לחוות את הקסם של לילות רמדאן, כשהלילה הופך ליום והרחובות שוקקי חיים. להכיר את מאכלים בייתים שלא ניתן למצוא בשום מקום, לטעום ממתקים שמכינים מקום, להריח תבלינים וקפה קלוי, ולשמוע ממדריכות ומדריכים מקומיים על הסודות של רהט. בקיצור חוויה מומלצת ובלתי נשכחת.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לא חסרות דעות קדומות לגבי האסלאם, מעמד הנשים בחברה הבדואית או לגבי רהט. תקופת הרמדאן היא תקופה מצוינת לגלות ולהכיר מקרוב.  בתקופת הרמדאן נערכים ברהט ,למעשה היישוב הבדואי הגדול בישראל המונה 72 אלף תושבים, סיורי ערב תחת הכותרת "לילות רמדאן" מאחרוי היוזמה המבורכת הזו עומדים הרשות לפיתוח הנגב, משרד החקלאות ופיתוח הכפר בשיתוף עיריית רהט והכול נארז תחת עמותת "קסם המדבר". הצטרפתי אמש יחד עם עוד חבורת עיתונאים לסיור כזה. אז אם להתחיל מהסוף אזי מדובר בחוויה מדהימה ומומלצת (וכמובן טעימה להפליא). הסיור נותן הצצה לתרבות, למנהגים, הכנסת האורחים החמה והלבבית וכמובן למטעמי המטבח הבדואי.

בשוק של רהט (צילום:דן בר-דוב)
בשוק של רהט (צילום:דן בר-דוב)
חנות תבלינים בשוק של רהט (צילום:דן בר-דוב)
חנות תבלינים בשוק של רהט (צילום:דן בר-דוב)
הכנת העטאייף המסורתי (צילום:דן בר-דוב)
הכנת העטאייף המסורתי (צילום:דן בר-דוב)
הכנת העטאייף המסורתי (צילום:דן בר-דוב)

אחרי סיור קצר בשוק של רהט ובחנות תבלינים מדהימה אנחנו מגיעים לתחנתנו הראשונה בביתה של ג'ולייט בדר, אשה צעירה  שהגיע במקור מעזה ונישאה לבן רהט בגיל 14. בגיל 17 כבר היו לה תאומים, וכיום בגיל 36 היא אם לשבעה. לאחרונה, היא מספרת בגאווה , היא השלימה את לימודיה התיכוניים. בביתה היא מציעה  מגוון סדנאות למבקרים בעיר, כמו  סדנא להכנת חמוצים, סדנאות תבלינים אנחנו דגמנו את הסדנא להכנת קטאייף.  הקטאייף של גו'לייט ממולא בתערובת אגוזים,או בתערובת גבינה מתוקה עם קצח או שמנת עם גבינה עובר טיגון  ונעטף בסירופ סוכר. חגיגה (גם של קלוריות). בית האמונה והתקווה של ג'ולייט. 053-2319703.

סאבריה וסאלח מ"זעפרן" עם המקלובה המפורסמת שלהם (צילום:דן בר-דוב)
שולחן ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
חמוצים ותבלינים מעשה ידיה של ג'ולייט (צילום:דן בר-דוב)

ב"זעפרן" מתחם האירוח של סאברייה וסאלח אבו-ג'עפר המתינה לנו ארוחת ה"איפטר" הארוחה המוגשת לשבירת הצום. שפע התבשילים שהיו תאווה לעיניים ולחיך (אני מקווה שהצילומים יעבירו טוב יותר משהו מטעמם).

סאברייה עם המקלובה (צילום:דן בר-דוב)
צנוברים קלויים על המקלובה,חשוב מאד (צילום:דן בר-דוב)
סברייה הופכת את המקלובה (צילום:דן בר-דוב)
המקלובה בארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)
ממטעמי ארוחת ה"איפטר" בזעפרן (צילום:דן בר-דוב)

ואם לא די בזה הרי התחנה האחרונה הייתה בביתה של נאג'ח אבו לטייף שגם היא מארחת לארוחות איפטר וסדנאות שיחד עם עוד כמה מחברות כמו חוסנייה והאלה הכינו שורה של קינוחים כמו עוגת חילבה מעולה, כנאפה ועוד  וגם לימדו איך להכין מעין כנאפה כהה על בסיס בורגול. הרמדאן מסתיים ביום שבת הקרוב אז מומלץ להזדרז ולהשתתף בסיורים שמתקיימים בימי חמישי ושבת הקרובים או להצטרף לסיורים שמתקיימים גם במהלך השנה (כדאי לבדוק בדף הפייסבוק של עמותת "קסם המדבר"  https://www.facebook.com/events/375385452869879/)

נאג'ח מכינה את הכנאפה (צילום:דן בר-דוב)
מעמולים של נאג'ח (צילום:דן בר-דוב)
מעמולים של נאג'ח (צילום:דן בר-דוב)
כנאפה בורגול של נאג'ח אבו לטייף (צילום:דן בר-דוב)

בדרך הבייתה היתה עצירה בחנות ממתקים מקומית (להלן כמה תמונות קשות) :

ממתקים לרמדאן (צילום:דן בר-דוב)
ממתקים לרמדאן (צילום:דן בר-דוב)
ממתקים לרמדאן (צילום:דן בר-דוב)
ממתקים לרמדאן (צילום:דן בר-דוב)
ממתקים לרמדאן (צילום:דן בר-דוב)
ממתקים לרמדאן (צילום:דן בר-דוב)
בקלאווה משובחת (צילום:דן בר-דוב)
ממתקים לחג אבל לא רק (צילום:דן בר-דוב)
יש כאלה שקונים את הקטאייף בקונדיטוריה (צילום:דן בר-דוב)
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן