לא חסרות דעות קדומות לגבי האסלאם, מעמד הנשים בחברה הבדואית או לגבי רהט. תקופת הרמדאן היא תקופה מצוינת לגלות ולהכיר מקרוב. בתקופת הרמדאן נערכים ברהט ,למעשה היישוב הבדואי הגדול בישראל המונה 72 אלף תושבים, סיורי ערב תחת הכותרת "לילות רמדאן" מאחרוי היוזמה המבורכת הזו עומדים הרשות לפיתוח הנגב, משרד החקלאות ופיתוח הכפר בשיתוף עיריית רהט והכול נארז תחת עמותת "קסם המדבר". הצטרפתי אמש יחד עם עוד חבורת עיתונאים לסיור כזה. אז אם להתחיל מהסוף אזי מדובר בחוויה מדהימה ומומלצת (וכמובן טעימה להפליא). הסיור נותן הצצה לתרבות, למנהגים, הכנסת האורחים החמה והלבבית וכמובן למטעמי המטבח הבדואי.
אחרי סיור קצר בשוק של רהט ובחנות תבלינים מדהימה אנחנו מגיעים לתחנתנו הראשונה בביתה של ג'ולייט בדר, אשה צעירה שהגיע במקור מעזה ונישאה לבן רהט בגיל 14. בגיל 17 כבר היו לה תאומים, וכיום בגיל 36 היא אם לשבעה. לאחרונה, היא מספרת בגאווה , היא השלימה את לימודיה התיכוניים. בביתה היא מציעה מגוון סדנאות למבקרים בעיר, כמו סדנא להכנת חמוצים, סדנאות תבלינים אנחנו דגמנו את הסדנא להכנת קטאייף. הקטאייף של גו'לייט ממולא בתערובת אגוזים,או בתערובת גבינה מתוקה עם קצח או שמנת עם גבינה עובר טיגון ונעטף בסירופ סוכר. חגיגה (גם של קלוריות). בית האמונה והתקווה של ג'ולייט. 053-2319703.
ב"זעפרן" מתחם האירוח של סאברייה וסאלח אבו-ג'עפר המתינה לנו ארוחת ה"איפטר" הארוחה המוגשת לשבירת הצום. שפע התבשילים שהיו תאווה לעיניים ולחיך (אני מקווה שהצילומים יעבירו טוב יותר משהו מטעמם).
ואם לא די בזה הרי התחנה האחרונה הייתה בביתה של נאג'ח אבו לטייף שגם היא מארחת לארוחות איפטר וסדנאות שיחד עם עוד כמה מחברות כמו חוסנייה והאלה הכינו שורה של קינוחים כמו עוגת חילבה מעולה, כנאפה ועוד וגם לימדו איך להכין מעין כנאפה כהה על בסיס בורגול. הרמדאן מסתיים ביום שבת הקרוב אז מומלץ להזדרז ולהשתתף בסיורים שמתקיימים בימי חמישי ושבת הקרובים או להצטרף לסיורים שמתקיימים גם במהלך השנה (כדאי לבדוק בדף הפייסבוק של עמותת "קסם המדבר" https://www.facebook.com/events/375385452869879/)
בדרך הבייתה היתה עצירה בחנות ממתקים מקומית (להלן כמה תמונות קשות) :