Skip to content

פסטיבל צרפת: שף דמיאן פישונרי באידלסון 10

השף קונדיטור הצרפתי, דמיאן פישונרי, מבקר בארץ במסגרת פסטיבל שפים צרפתים בישראל • יחד עם השפית נעמה יצחק, מאידלסון 10, יצרו קינוחים מרהיבים באינספור מילויים • כל מילה מיותרת
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

במסגרת שבוע פסטיבל שפים צרפתיים בישראל, נפגש השף הצרפתי דמיאן פישונרי (Damien Piscioneri) עם השפית-קונדיטורית של אידלסון 10 בתל-אביב, נעמה יצחק, וצוותה, לתכנון מתוקים חדשים, אשר מתוכננים לעלות בקרוב על המדפים בסניפי הרשת.

שף דמיאן פישונרי, בוגר בית הספר המקצועי לבישול של צרפת, החל את הקריירה שלו במטבחו של השף כריסטיאן מטראל במסעדת לה ז'רה (Le Jarret). התקדם במעלה התפקידים והפך לשף קונדיטור במסעדות מפורסמות בדרום צרפת, כגון ל'אואזיס (l’Oasis) ולה מולין דה מאוינס (le Moulin de Mougins), תוך שהוא מתמחה במסעדות בבודפשט, מוסקבה, לוס-אנג’לס ועוד. לאחר שניהול את תחום המגדניות במסעדת לה-רוטונד (מסעדתו של פיליפ גוברו – שני כוכבים במדריך מישלן), היום יועץ בינלאומי בתחומו.

השף דמיאן פישונרי מתייצב לעבודה מצויד במחשב נייד לבן ומדים לבנים, שגם נשארים לבנים אחרי התעסקות בשוקולד ומגוון צבעים. לזה מתלווה ארגז כלים עם כל טוב: אבקות צבעוניות, דפי זהב ועוד.

פישונרי מכין קינוחים במגוון טכניקות, עם ציפויים בוהקים מבוססי שוקולד לבן וחלב ממותק, מילויים בשילובי קוקוס ופסיפלורה, פיננסייר פיסטוק במילוי פטל ותותים וקישוטים מבצק סוכר שהוא מכין לבד, ונעזר גם באבקות צבע, שהופכות את הקינוחים למרהיבים אפילו יותר.

השף דמיאן פישונרי (צילום: יולה זובריצקי)
השף דמיאן פישונרי (צילום: יולה זובריצקי)
ציונה הרשקוביץ - הבעלים של אידלסון 10, שפית נעמה יצחק ושף דמיאן פישונרי (צילום: יולה זובריצקי)
ציונה הרשקוביץ - הבעלים של אידלסון 10, שפית נעמה יצחק ושף דמיאן פישונרי (צילום: יולה זובריצקי)
שפית נעמה יצחק ושף דמיאן פישונרי - מכינים את המילויים (צילום: יולה זובריצקי)
שפית נעמה יצחק ושף דמיאן פישונרי - מכינים את המילויים (צילום: יולה זובריצקי)
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
שפית נעמה יצחק ושף דמיאן פישונרי (צילום: יולה זובריצקי)
שפית נעמה יצחק ושף דמיאן פישונרי (צילום: יולה זובריצקי)
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

אבקת צבע, כמות קטנה בלבד מספיקה לאינספור קינוחים.

אבקת צביעה לקינוחים (צילום: יולה זובריצקי)
אבקת צביעה לקינוחים (צילום: יולה זובריצקי)
שפית נעמה יצחק ןשף דמיאן פישונרי - המתיקות שבמחשב (צילום: יולה זובריצקי)
שפית נעמה יצחק ןשף דמיאן פישונרי - המתיקות שבמחשב (צילום: יולה זובריצקי)
שף דמיאן פישונרי וצוות אידלסון 10 (צילום: יולה זובריצקי)
שף דמיאן פישונרי וצוות אידלסון 10 (צילום: יולה זובריצקי)
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
 צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
 צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
 צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
 צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
 צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
 צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

רשת הקונדיטוריות אידלסון 10 נפתחה על-ידי ציונה הרשקוביץ ומתמחה בדברי מאפה וקינוחים, עוגות, עוגות מוס ומיני פטיפורים. חמשת הסניפים של אידלסון 10 מקבלים השראה מהקונדיטוריה הצרפתית ומציעים רמת איכות גבוהה וטכניקות עבודה מקצועיות.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן