Skip to content

התנגדות להשתתפות ראשי ערים חשודים בבחירות לרב הראשי

לטענת התנועה לאיכות השלטון, אין לאפשר לראשי ערים מכהנים, שהוגש נגדם כתב אישום או שמתנהלת נגדם חקירה פלילית, לקחת חלק בהליך הבחירה כחברים באסיפה הבוחרת
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר לשירותי דת, נפתלי בנט, וליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, בנוגע להשתתפותם של ראשי ערים מכהנים החשודים בפלילים או שנגדם מתנהלת חקירה פלילית, באסיפה הבוחרת לתפקיד הרב הראשי לישראל. 

התנועה לאיכות השלטון מדגישה כי עולה חשש משמעותי וכבד כי חלק מאותם ראשי הערים, אשר נגדם מתנהל הליך פלילי, עלולים לקחת חלק ולקבל זכות הצבעה בהליך ההצבעה החשוב. עמדת התנועה לאיכות השלטון היא כי אנשים המואשמים בפלילים אין מקומם באסיפה הבוחרת לתפקיד הרב הראשי לישראל, זאת בשל הפגיעה החריפה והחמורה באמון הציבור והכתמתו של מוסד הרבנות הראשית. על כן, אין לאפשר לראשי ערים מכהנים אשר נגדם הוגש כתב אישום לקחת חלק בהליך כחברים באסיפה הבוחרת. 

התנועה מדגישה, כי הצבעה של ראשי ערים אלה תהווה פגיעה הקשה באמונו של הציבור, וזו עולה עשרות מונים על הפגיעה בתפקודו, כביכול, ונטילת הסמכות מראש עיר המואשם בפלילים. כמו כן, מציינת התנועה כי מתן זכות בחירה למספר אנשים אשר מואשמים, נכון לעכשיו, בפלילים, תכתים את המוסד ואת נציגיו. 

חוק הרבנות הראשית לישראל קובע כי הרב הראשי לישראל ייבחר ע"י אספה בוחרת המורכבת מכ-80 רבנים ומכ-79 נציגי ציבור. בין נציגי הציבור יהיו 25 ראשי הערים הגדולות, 6 מועצות מקומיות גדולות וארבעה ראשי מועצות אזוריות גדולות. כמו כן, עד כה  הוגשו כתבי אישום נגד ראש עיריית רמת גן, צבי בר; נגד ראש עיריית נצרת עילית, שמעון גפסו וכתבי אישום בכפוף לשימוע נגד ראש עיריית רמת השרון, יצחק רוכברגר וראש עיריית בת ים, שלומי לחיאני.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן