מגפון מביא את המתכונים הטובים, המעניינים והחשובים בעולם במדריך מקיף ללימוד בישול ורזי המטבח • שיעור #1
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
רוטב הולנדז
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: 15 דקות כמות: ארבעה סועדים
רוטב הולנדז מעל אספרגוס לבן (ויקימדיה)
רוטב הולנדז מכונה כך, כיוון שבמאות ה-17 וה-18, הביצים והחמאה הטובות ביותר הגיעו מהולנד. כיום, נחשב כרוטב קלאסי של המטבח הצרפתי, משמע הולנדז (מן ההולנדים).
מתאים מעל: ירקות – כמו אספרגוס, דגים, פירות ים או לביצים בנוסח בנדיקט.
כלי מטבח: בן מארי / אמבט מרים – קערת זכוכית עבה שמונחת מעל סיר בינוני עם מים; קערה גדולה להקצפה; מטרפה ידנית; סכין חיתוך לחמאה; כף.
חומרי גלם
- 3 חלמוני ביצה, רצוי אורגניות
- 1 כפית לימון
- כוס חמאה לא מומלחת חתוכה לקוביות ובטמפרטורת חדר
- חצי כפית מלח
- קמצוץ פלפל קאיין
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- אפשר להוסיף עוד תבלינים
אופן ההכנה
- ממלאים סיר עם כ-8 סנטימטרים של מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש כדי שהמים יישארו חמימים. מניחים על הסיר קערה, מבלי שהיא תיגע במים.
- שוברים ומפרידים את הביצים. ניתן לאחסן את החלבונים בכלי פלסטיק לשימוש עתידי על ידי סימון על הקופסה – מה יש בפנים, כמות ותאריך.
- טורפים את החלמונים באמבט מרים, לוקח לחלמון בערך 3 דקות עד שהוא מתעבה. אם נעשה זאת מעל חום ישיר – הביצים תתבשלנה ולא תתאמנה לרטבים.
- מוסיפים את החמאה, קובייה בכל פעם, תוך בחישה. ככל שהסיר מתחמם החמאה נמסה בקלות.
- מוספים כפית לימון, פלפל קאיין, פלפל שחור ומלח, מערבבים היטב.
- מכניסים כף לרוטב כדי לוודא את סמיכותו. בודקים את חלקה הקמור של הכף עם האצבע: אם נשאר קו מוצק ולא נוזלי – סימן שהרוטב סמיך מספיק.
מוכן – לפזר מעל המנה.
הערות: לא להכין מוקדם מדי לפני ההגשה. הרוטב יחזיק כ-20-30 דקות באמבט מרים. אם הרוטב סמיך מדי – להוסיף כף מים חמימים.