Skip to content

ללמוד לבשל: פריטטה בצל ותפוחי אדמה

מגפון מביא את המתכונים הטובים, המעניינים והחשובים בעולם במדריך מקיף ללימוד בישול ורזי המטבח • שיעור #9
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

פריטטה בצל ותפוחי אדמה

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: 30 דקות       כמות: פריטטה לששה סועדים

פריטטה בצל ותפוחי אדמה (ויקימדיה)פריטטה בצל ותפוחי אדמה (ויקימדיה)

פריטטה היא מאכל ביצים מטוגן מהמטבח הספרדי ומהמטבח האיטלקי, הדומה לאומלט מהמטבח הצרפתי. המאכל מכיל ביצים וכן שילובים של גבינות, בשר, ירקות או פסטה. מקור שמו של המאכל בצורת העבר של הפועל "לטגן" (friggere) באיטלקית / "טיגן (fritto) – "פריטו".‏

מתאים לצד: סלט / לחם.

כלי מטבח: מחבת בקוטר 25 סנטימטר – שניתן גם לטגן איתה וגם להכניס לתנור, כף עץ לבחישה, קערה גדולה, תרווד, מרית, כפפת מטבח, תנור, סכין חיתוך גדול.

חומרי גלם למילוי

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן בינוני, חתוך לפרוסות דקות
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 115 גרם תפוחי אדמה קטנים לטיגון, חתוכים דק
  • קמצוץ מלח ופלפל
  • 4 עלי בזיליקום, קצוצים דק
  • 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים דק

חומרי גלם לביצים

  • 12 ביצים גדולות בטמפרטורת חדר, רצוי אורגניות
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • חצי כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל גרוס

חומרי גלם לציפוי

  • 85 גרם גבינת עזים, חתוכה לשש פרוסות
  • ½ גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לכ-180 מעלות ודואגים למקם את רשת הברזל במרכז, כדי שניתן יהיה להניח עליה מחבת בשלב מאוחר יותר.
  2. במחבת בינונית על אש גבוהה מחמממים כף שמן זית.
  3. מטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות עד שמתרכך, בוחשים מדי פעם.
  4. מוציאים את הבצל ושופכים את שארית השמן, ובמקום זאת מוסיפים 2 כפות חמאה.
  5. ברגע שהחמאה נמסה, מפזרים על המחבת את פרוסות תפוחי האדמה וזורים קמצוץ מלח ופלפל.
  6. מטגנים עד שתפוחי האדמה מתחילים להשחים, כ-4 דקות.
  7. במקביל למחבת המטגן, שוברים את הביצים לתוך קערה גדולה, מוסיפים את השמנת המתוקה ומעט מלח ופלפל ומקציפים בעזרת התרווד – אך מבלי להכניס יותר מדי אוויר.
  8. מחזירים את הבצל על גבי תפוחי האדמה – בשכבה אחידה, ומפזרים מעל בזיליקום ופטרוזיליה.
  9. שופכים את נוזל הביצים לתוך המחבת – מעל לתפוחי האדמה והבצל.
  10. משתמשים במרית ומעבירים את נוזל הביצים שנשפך מקצוות המחבת לכיוון המרכז – כדי שתיווצר שכבה אחידה במחבת.
  11. מפזרים שש פרוסות גבינת העזים בצורה אחידה ברחבי המחבת, ומפזרים פרמז'ן מעל כל המחבת. ממתינים כדקה עד דקה וחצי, כך שהגבינה נמסה.
  12. מעבירים את המחבת הלוהט באמצעות כפפת מטבח אל התנור החם, וסוגרים את דלת התנור למשך דקה וחצי – עד שהפריטטה תופחת.
  13. מוציאים בזהירות. באמצעות מרית מסירים את קצוות הפריטטה מהמחבת ומחליקים אל צלחת גדולה.
  14. חותכים את הפריטטה לששה משולשים.

הפריטטה מוכנה.

הערות: לאכול מיד, ומומלץ להגיש על צלחת מעט מחוממת.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן