Skip to content

ממטבחה של אימא: עוף בקארי ירוק

במכולת של פעם היו מעט מאוד דברים, אבל היום אפשר להשיג הכל בכל סופר או מרכול • אפי בלה מביאה מתכון לעוף בקארי ירוק בחומרי גלם שזמינים בחנות המזון הקרובה לביתך
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בילדותי הייתה מכולת אחת שכונתית בקצה הרחוב, אני זוכרת כל פרט וחלק ממנה. זו הייתה המכולת של גולדין, איש אפרורי שהעביר את כל חייו בחנות קטנה וחשוכה. סל הקניות כלל בדרך כלל חצי לחם אחיד, שקית חלב, שמרים שקיבלנו במשקל ובגלל שקנינו בהקפה, לקחתי תמיד גם כמה מסטיקים עגולים מגרים, שמילאו צנצנת ענקית. הם היו הממתק הכי מגרה במכולת, ולא יכולתי לעמוד בפיתוי.

עוף בקארי ירוק (צילום: אפי בלה)עוף בקארי ירוק (צילום: אפי בלה)

אני זוכרת איך הגעתי אליו יחפה, ובדרך כלל גם עם איזה גור כלבים שמצאתי. הוא לא נתן לי אף פעם להכניס את הכלבלב ונזף בי על היותי יחפה.

כשאני משווה את ילדותי לזו של ילדיי, אני מרגישה סוג של דינוזאור. הם יודעים מה זה חלב קוקוס, אצות לסושי, מחית פיסטוק ועוד מיני חומרי גלם. בצעירותי, יכולתי לראותם רק בחלומות.

כיום, המרכולים מציעים מגוון רחב מאוד של מוצרים, ואם ברצוננו להכין אוכל אסיאתי, הכל זמין וקיים. מה שלא ניתן לקנות במרכול, אפשר להשלים בחנויות מתמחות לבישול ולאפייה, שם ניתן לרכוש חומרי גלם וכלים מיוחדים.

אין ספק שעולם הקולינריה השתנה פלאים. כל אחת ואחד יכול לממש כל חלום קולינרי במטבח הביתי, כל מה שצריך זה לרצות ולהעז.

במתכון הבא ישנם מספר חומרי גלם לא רגילים, אם כי אני ממליצה להכניסם למזווה הביתי ולהכין מהם תבשילים אסיאתיים מיוחדים.

עוף בקארי ירוק

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-20 דקות       כמות: 4 מנות

עוף בקארי ירוק (צילום: אפי בלה)עוף בקארי – 20 דקות וזה מוכן (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 ק"ג פילה עוף חתוך לקוביות קטנות, בגודל ביס
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 3 כפות של מחית קארי ירוק
  • 2 גבעולי למון גראס, רק החלק הלבן, מעוכים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חתיכה של ג'ינג'ר, בגודל של 2 ס"מ, קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 2 גבעולי בזיליקום חתוכים גס
  • 3 כפות רוטב דגים (לא הכרחי, אבל מוסיף)

אופן הכנה

  1. מחממים שמן בווק ומכניסים לתוכו שום, ג'ינג'ר, פלפל חריף ולמון גראס. מטגנים למספר שניות, נזהרים לא לשרוף את השום.
  2. מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים.
  3. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לצמצום עדין.
  4. מוסיפים את רוטב הדגים ואת קוביות העוף ומבשלים עד שהעוף משנה את צבעו.
  5. מוסיפים את הבזיליקום ומורידים מהאש.
  6. מגישים על אורז לבן.

תנסו ותיהנו, בתיאבון!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן