Skip to content

לזניה כשרה לפסח

לזניה מאכל אהוב כל השנה ועכשיו בגרסה נטולת גלוטן וכשרה לפסח
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
הלזניה

1 חבילה מקלות אורז 5 מ"מ מבושלות במים רתוחים כ3 דקות ולסנן

אטריות אורז רחבות
אטריות אורז רחבות

לשכבת הגבינה
2גבינה לבנה %½
1 קוטג` 3%
1 ביצה
½ כפית שום כתוש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
לערבב היטב
לשכבת התרד
צרור עלי תרד ללא הגבעול קצוץ גס(1קג או שקית עלי תרד קפוא)
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
להרתיח בסיר מים ולשים את התרד והקרישה לבשל מספר דקות עד אל דנטה להניח על מסננת לקרר ולסחוט מהמים
רוטב עגבניות
אפשר להשתמש ברוטב מוכן לפיצה או לפסטה ואפשר להכין כמו שאני עשתי
1 בצל קצוץ
2 כף שום כתוש
ענף תימין
לאדות עם מעט שמן זית עד שקיפות
להוסיף
קופסת עגבניות קצוצות או מגורדות(800 גרם)
להרתיח ולתבל ב אורגנו, בזילקום, מלח, פלפל ,ממתיק, (אפשר 2-3 שקיות תיבול לפיצה שמקבלים מהפצריות)
להרכבת הלזניה
לקחת תבנית רחבה לשמן במעט חמאה,
שכבה ראשונה- להניח מחצית מאטריות האורז בשכבה דקה ואחידה .
שכבה שניה – למרוח מחצית מרוטב העגבניות
שכבה שלישית– למרוח את תערובת הגבינה
שכבה רביעית – לפזר את התרד והכרשה
שכבה חמישית– למרוח מחצית שניה של רוטב העגבניות
שכבה שישית – לפזר את מקלות האורז בשכבה אחידה "(אני לא השתמשתי בכל האטריות.)
שכבה שביעית– ¼ כוס שמנת לבישול או חלב ,להרטיב עם מברשת את את האיטרות .
לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום בינוני , להוציא מהתנור ולפזר
100 גר גבינה צהובה מגוררת (ניתן להשתמש בגבינה צהובה 9%)
ולאפות בחום בינותהנו מעודני גבוה(190-200) לעוד 30 דקות

הלזניה
הלזניה

 

 

 

 

 

 

 

תהנו מלזניה טעימה וללא גלוטן שתגוון את ארוחות הפסח

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן