המצרכים
250 גרם ספגטי מבושל ע"פ הוראות היצרן (יש לבשל לפני הארוחה , הרוטב וכדורי הבשר ימתנו לפסטה ולא להפך)
לכדורי הבשר
2 כוסות גריסי סויה מושרה בליטר מים רותחים כ5 דקות וסחוט היטב
2 כפות זרעי שיפון טחון מושרה רבעה שעה בחצי כוס מים |(לחלופין 3 כפות טחינה)
1 כף אורגנו יבש
1 כף אבקת מרק
2-3כפות גדושות פירורי לחם
בצל קטן קצוץ דק
¼ כפית סודה לשתייה
הכנת כדורי ה'בשר'
לערבב היטב לא לדחוס, להניח לשעה במקרר להתייצבות וספיחת טעמים
לכדרר כדורים ולהניח ברוטב כשרותח
מצרכים לרוטב
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
3-4 שיני שום קצוצות
2 גבועלי סלרי קצוצים דק
1 גזר חתוך לקוביות
3-4 כפות רסק עגבניות
1 כף קטשופ
1 כף צ'לי מתוק
1 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית אבקת מרק בתית
½ כוס יין אדום
1 כפית אורגנו יבש
מלח, פלפל לפי הטעם.
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
ההכנת הרוטב
לחמם שמן ולהוסיף בצל, גזר, סלרי ושום לאדות בחום נמוך עד שקיפות הבצל
להוסיף את יתר המרכיבים ולהביא לרתיחה
לטעום ולשפר טעמים
לאחר הרתיחה להוסיף את כדורי ה'בשר'
לבשל כ40 דקות מכוסה בחום נמוך, מדי פעם לערבב ע"י ניעור הסיר
ההגשה
בצלחת שטוחה להניח ספגטי בצורת קן ציפורים מעל לצקת כדורי בשר ורוטב