Skip to content

ממטבחה של אמא: אורחים בשטח אש

בזמן שהילדים הסתובבו, שיחקו, בילגנו והפכו כל אבן בבית, אפי בלה הצליחה להרים ארוחה מזילת ריר ורבת מנות. איך להקפיץ ווק ביד אחת ולהחזיק תינוקת ביד שנייה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בזמן שהילדים הסתובבו, שיחקו, בילגנו והפכו כל אבן בבית, אפי בלה הצליחה להרים ארוחה מזילת ריר ורבת מנות. איך להקפיץ ווק ביד אחת ולהחזיק תינוקת ביד שנייה

מאת: אפי בלה

אני מאוד אוהבת להאכיל אחרים. אין דבר מרגש ומהנה יותר מלהזמין אורחים, לתכנן ולבשל להם ארוחה מושקעת וטעימה. אבל מאז לידתה של בתי המתוקה, זמן הפך למצרך נדיר, ומזמן לא יצא לנו להזמין אורחים לארוחה של ממש.

הכל היה מוכן לקראת האורחים, חוץ מהבית...
הכל היה מוכן לקראת האורחים, חוץ מהבית...

השבוע החלטתי – לא עוד! אנו חוזרים לימים הטובים… התקשרנו לזוג חברים קרובים שלנו והזמנו אותם לארוחת ערב שישי. חיפשתי תפריט שיהיה עשיר, מגוון, שיכלול גם אוכל לילדים, ושיחסית יהיה מהיר הכנה.

בישול בתנאי קרב

למנה ראשונה הכנו לחמא בעג'ון, שהינו בצק שמרים שטוח ומעליו תערובת של בשר מתובל. למנה עיקרית עוף בגריל, תוך שימוש בתנור הביתי לצליית עוף שלם, המסתובב לאיטו בחום גבוה, ומתחתיו נתחים גדולים של תפוחי אדמה השותים בצמא רב את כל המיצים הנוטפים מהעוף. כתוספת – אפונה סינית מוקפצת עם פטריות ובצל סגול. על השולחן הונחו סלט ירוק גדול, צלחת אנטי פסטי ולקינוח קרמבל תפוחים בליווי גלידת יוגורט ביתית (כן, גם את הגלידה הכנו לבד) ובראוניז שוקולדיים.

הכנו את הארוחה כששלושת ילדנו מסתובבים, משחקים ומבלגנים כל פינה אפשרית בבית. כשהחברים הגיעו, הבית נראה כמו ג'ימבורי ולא כמו בית מארח. כמובן שחלק מהבישולים נמשכו גם לאחר הגעתם, כשבתי התינוקת מועברת מיד ליד והילדים קופצים, צועקים ומוציאים עוד ועוד משחקים.

לבסוף, הלא ייאמן קרה, וסיימנו לבשל את הארוחה. השולחן נערך עם מפה וכלים חגיגיים, וכולנו ישבנו יחד סביב השולחן היפה. הבלגאן ההיסטרי חגג מסביב, אך נהנינו מכל רגע ומכל ביס…

תוספת טעימה וקלת הכנה:

אפונה סינית מוקפצת עם פטריות ובצל סגול

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 20 דקות          כתוספת ל-6 סועדים

אפונה סינית מוקפצת עם פטריות ובצל סגול, צילום: אפי בלה
אפונה סינית מוקפצת עם פטריות ובצל סגול, צילום: אפי בלה

מצרכים

  • 2 כפות שמן קנולה / תירס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 פלפל חריף טרי פרוס
  • מגש של אפונה סינית
  • 1 בצל סגול פרוס
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מירין (לא חובה)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • מלח / פלפל גרוס
  • להגשה – בצל ירוק פרוס

.
אופן הכנה

  1. קוטמים את קצות האפונה וחותכים את האפונה לשניים או שלושה חלקים, תלוי בגודל שרוצים.
  2. בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח.
  3. מכניסים את האפונה למים הרותחים ל 2-3 דקות, מוציאים את האפונה לקערה עם מי קרח, מסננים.
  4. מחממים שמן בווק. מוסיפים את השום, ג'ינג'ר והפלפל החריף עד שהשום מזהיב (זה קורה צ'יק צ'אק, אז לשים לב שלא יישרף).
  5. מוסיפים לווק לפי הסדר: אפונה, בצל ופטריות. מתבלים בסויה, מירין, מלח פלפל ושמן שומשום. מקפיצים יחד 2 דקות.
  6. מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים מעל את הבצל הירוק.
התמונה באדיבותPixomar / FreeDigitalPhotos.net

4 Comments

  1. רותי
    29 במרץ 2012 @ 20:59

    מתכון מסקרן אנסה אותו בקרוב כתב בצורה ידידותית וחמוחדה תודה

  2. יוד
    28 במרץ 2012 @ 21:42

    כאורח בר המזל אעיד על האוכל שאכן היה מופלא! וכמובן גם הילדים הקופצים.

  3. א
    27 במרץ 2012 @ 17:13

    נראה טעים ומקסים, הערב אני אנסה להכין . שאפו על הכתבות .

    • מ
      28 במרץ 2012 @ 18:17

      יופי של מתכון. אנסה אותו בקרוב .

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן