Skip to content

סינייה בקר עם טחינה וסלסה ירוקה

מתכון חגיגי ו"טעים אש" לסינייה בקר עם בשר טחון, תפוחי אדמה, עגבניות וטחינה, המוגשים לצד סלסת ירוקים מהירת הכנה. המתכון קל להכנה, יכול לשמש כמנה העיקרית בארוחת החג וכתוספת להנאת כל הסועדים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

סינייה פנים רבות לה והפעם השף עומר מילר מגיש סינייה עם סלסלה ירוקה מדהימה שמשתדרגת מעולה עם הבשר והטחינה
*המתכון באדיבות חברת "אחוה"

צילום: שניר סופגי גואטה

מצרכים (לכ-6 מנות):

1 ק"ג בשר בקר טחון
10 תפוחי אדמה בייבי מבושלים בקליפתם (השתמשתי ב3 תפוחי אדמה אותם פרסתי לרחר הבישול)
5 בצלי פנינה (השתמשתי בבצל סגול)
2 כפות שמן זית
3 עגבניות
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח

לסלסה:

2 כוסות כוסברה
1 שום פנינה
1 פלפל חריף
2 כפות שמן זית
1 לימון סחוט למיץ
½ כפית מלח
½ כפית פלפל

לציפוי:
¼ כוס טחינה גולמית אחוה
3 כפות מים

ההכנה:

  1.  לאחר הבישול מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לחצי( אם משתמשים בתפוח אדמה בינוני פורסים לפרוסות עבות)
  2. מחממים מחבת פאייה גדולה (כ מחבת שאפשר להכניס לתנור). חותכים את הבצלים לפרוסות, שמים מעט שמן על המחבת החמה ומוסיפים את הבצלים ותפוחי האדמה המבושלים וצולים על אש גבוהה עד לקבלת צריבה יפה
  3. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון. פורסים עגבניות ומוסיפים אותן מלמעלה, הן יגירו את נוזליהן על הבשר ותפוחי האדמה. מתבלים בפלפל ומלח.
  4. מכינים את הסלסה: במעבד מזון שמים כוסברה, שום פנינה, פלפל חריף וטוחנים. מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית וטוחנים.
  5. מכינים את הטחינה בעזרת מעט מים ומטרפה ידנית. מוספים את הטחינה למחבת הסיניה מעל שכבת הבשר והעגבניות ומזלפים מעט שמן זית.
  6. מכניסים את המחבת לטאבון או לתנור למשך כ – 20 דקות.
  7. מגישים את הסינייה לצד הסלסה ונהנים.

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן