Skip to content

שוקי עוף עם תפוחי אדמה ברוטב סאטה

עוף ותפוחי אדמה אפויים במרינדה מעולה על בסיס חמאת בוטנים, שהעוף ותפוחי האדמה הופכים לקספיים מבחוץ ורכים מבפנים
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

במקום לעמוד במטבח שעות ערבבו בתבנית  מרכיבים לארוחה לכל המשפחה. אשפזו בתנור ותהנו ,
הפעם עוף עם תפוח אדמה ברוטב סאטה מדהים.

צילום: טלי

לרוטב הסאטה ( חמאת בוטנים)
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
2 כפות רוטב ברבקיו
1 כפית שום כתוש
1 כף רוטב צ'לי מתוק/חריף
½ כפית פפריקה מעושנת
1 כפית גריל עוף
½ כוס ציר עוף/ מים+אבקת מרק/ קרם קוקוס

הכנת הרוטב 
לבשל על האש לבחוש היטב עד שהופך למסה אחידה .
המצרכים
5 תפוחי אדמה בנוניים מבושלים בקלפתם וקרים
8 שוקיים עוף(לחלופין 4 כרעיים)
4 ענפי תמין טריים(רשות)
1 פלפל צ'לי פרוס(רשות)

ההכנה
1. להשרות את שוקיי העוף ב2/3 מרוטב סאטה שעה עד לילה
2. לקלף את תפוחי האדמה המבושלים  ולחתוך לסירות  לרבעים
3. לעסות את שוקי העוף ברוטב הסאטה ולסדר בתבנית למרוח בשכבת רוטב סאטה
4. להוסיף לרוטב הסאטה שנותר מהעוף את שליש הרוטב שהשארנו בצד לתבל ב 1 כפית מלח
ולערבב עם תפוחי האדמה
5. להעביר את תפוחי האדמה לתבנית עם העוף ולסדר בשכבה אחת אחידה.
6. להניח את ענפי התמין ולפזר את הצ'לי הפרוס
7. לכסות בניר אפיה רטוב ומעל נייר כסף להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לאפות 15 דקות
8. ולהנמיך את חום התנור ל180 מעלות לאפות שעה
9. להוריד את הכיסוי ולאפות עד השחמה כ30 דקות
בהגשה
לפזר מעל עירית ובוטנים מטוגנים קצוצים

טלי טיפ 
להעשרת המנה ולמנה צבעונית החלפו חלק מתפוחי האדמה בבטטה כתומה ובטטה סגולה
ניתן להוסיף שיני שום בקליפתם

תהנו (צילום: טלי)
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן