Skip to content

ממטבחה של אמא: ל"ג בעומר עם תפו"א

בקרב ילדים, נוער ואף מבוגרים, נהוג לערוך מדורות גדולות, בהן מקובל להכין תפוחי אדמה אפויים, תוך הטמנתם בגחלים של המדורה • יש המכנים אותם קרטושקס, כשהמהדרין חייבים לספר ברקע גם צ'יזבטים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

להבדיל מיום העצמאות, שבו רובנו מרגישים חובה לקיים את מצוות החג (להדליק מנגל ולנפנף), ל"ג בעומר זוהי שעתם של הילדים.

ל"ג בעומר - גם המבוגרים יכולים ליהנות (באדיבות: PinkBlue, http://www.freedigitalphotos.net)
ל"ג בעומר - גם המבוגרים יכולים ליהנות (באדיבות: PinkBlue, http://www.freedigitalphotos.net)

ההכנות מתחילות הרבה לפני יום הדלקת המדורה, כשחבורות עליזות של ילדים יוצאים לקושש קרשים. בסביבתנו ראיתי ילדים ממלאים עגלות סופר ב"עודפים" של אתרי בנייה, כבר לפני חודש. אפילו גינתי, כבר מלאה בגזעי עץ וקרשים אשר מחכים ליום הגדול.

לצד המדורות, החץ וקשת, האריה של בר כוכבא, גם תפוחי אדמה הם חלק מסמלי החג. אין טעים יותר מתפוח אדמה לוהט שיצא זה עתה מהאש החמה. חשבתי על דרך להעשיר במעט את טעמם, לטובת המבוגרים החוגגים.

מניפות תפוחי אדמה מתובלות בעשבי תיבול

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 5 דקות + 1 שעה במדורה / בתנור     מתכון ל-1 תפו"א

תפוח האדמה לפני הכנסתו למדורה / לתנור הביתי (צילום: אפי בלה)
תפוח האדמה לפני הכנסתו למדורה / לתנור הביתי (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • תפוחי אדמה בינוניים (עדיף מהזן עם הקליפה האדומה)
  • גבעולי רוזמרין
  • גבעולי טימין
  • שום חתוך לפרוסות
  • חמאה / שמן זית
  • נייר כסף
  • מלח גס ופלפל גרוס

אופן הכנה

  1. מקרצפים את קליפת תפוחי האדמה וחותכים לרוחבם פרוסות, עד כמחציתו של תפוח האדמה (תפוח האדמה צריך להישאר שלם).
  2. בין החריצים שנוצרו דוחפים פרוסות שום ואת עשבי התיבול.
  3. מפזרים מעל קוביות קטנות של חמאה או מזלפים שמן זית (אפשרי כמובן לשים את שניהם), מפלפלים וממליחים.
  4. עוטפים כל תפוח אדמה בנייר כסף וזורקים למדורה (כמובן שניתן לאפות בתנור ביתי ב-200 מעלות).
  5. לאחר כשעה, מוציאים ונהנים מכל ביס נימוח בפה.
ל"ג בעומר שמח !
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן