Skip to content

ממטבחה של אמא: פסטה ברוטב שמנת ופרמז'ן

אפי בלה בחרה במוצר הגלם השני הכי נמכר בעולם, אחרי האורז, ובחרה לגלות את כל הסודות - כולל איזה סוג פסטה סופחת רוטב בצורה הכי טובה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אני שואלת את עצמי, מה הייתי עושה לולא הומצאה הפסטה. מאכל דגנים זה מככב אצלי כמנה עיקרית או כתוספת, בארוחת צהריים ובארוחת ערב. לפעמים אני אפילו שולחת עם בני קופסה מלאה בפסטה ובפרמז'ן לארוחת העשר בבית הספר. זהו אוכל מהיר הכנה, מזין וטעים, שניתן לבשל באין סוף וריאציות – עם בשר, ירקות, גבינות ואפילו כקינוח מתוק.

פסטה, שמנת, פרמז'ן - ולא לשכוח את העירית הקצוצה (צילום: אפי בלה)
פסטה, שמנת, פרמז'ן - ולא לשכוח את העירית הקצוצה (צילום: אפי בלה)

ישנם עשרות סוגים של פסטות ולכל קבוצת פסטות יש את הרוטב המתאים לה. ככלל, לפסטות הקצרות מתאים רוטב סמיך, כדוגמת רוטב בולונז – שנכנס ונלכד בתוך השקעים שבפסטה. לפסטות הארוכות, כדוגמת הספגטי והפטוצ'יני, מתאים רוטב חלק כמו רוטב על בסיס שמן זית, חמאה, שמנת או עגבניות. ישנן גם פסטות שמתאימות למאפים, כמו דפי הלזניה וצינורות הקנלוני.

אין טעים יותר מפסטה טרייה שמכינים לבד בבית, אבל זו טירחה שדורשת זמן וסבלנות. בואו נודה, אלו שני דברים שחסרים לנו בדרך כלל, ובצהריים כשהילדים באים מורעבים מבית הספר לא נוציא את מכונת הפסטה ונתחיל לרדד בצק. יש היום בשווקים פסטות המיובאות מאיטליה (לדוגמה: חברת De Cecco), שהן באיכות מעולה וניתן להפיק מהן מנות מצויינות. הפער במחיר בין הפסטות האיטלקיות לאחרות – שווה את ההשקעה.

מספר טיפים לשדרוג מנות הפסטה שלכם:

  • כדאי להכין קודם את הרוטב, ש"יחכה" לפסטה.
  • חשוב לבשל הפסטה על פי הוראות היצרן, על כל שקית מצויין זמן הבישול הנדרש.
  • בשלו את הפסטה בסיר גדול (עדיף בסיר פסטה) עם הרבה מים והרבה מלח. המים צריכים להיות מלוחים כמו מי ים.
  • לשדרוג והעשרת הפסטה, מומלץ לשמור בצד 1-2 מצקות ממי בישול הפסטה, ולהוסיפם לרוטב. המים מלאים בעמילן והם מוסיפים מרקם קטיפתי ועשיר.
  • רצוי מאוד לגרר גבינת פרמז'ן על הפסטה. הגבינה מוסיפה טעם ומשמשת כתבלין.

המתכון הבא קל מאוד להכנה והתוצאה טעימה, ממש כמו מנה של מסעדה.

פסטה ברוטב שמנת ועירית

דרגת קושי♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 20 דקות     הגשה: 5-6 סועדים

פסטה מסוג פוזילי ארוך (צילום: אפי בלה)
פסטה מסוג פוזילי ארוך (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 1 חבילת פסטה ארוכה (אני מחבבת פוזילי ארוך)
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • מוסקט
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 4-5 כפות גבינת פרמז'ן
  • עירית קצוצה
  • 1 מצקת ממי בישול הפסטה

אופן הכנה

  1. במחבת רחבה ממיסים חמאה יחד עם שמן זית.
  2. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהיא מצטמצמת לחצי.
  3. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.
  4. מוסיפים גבינת פרמז'ן ומבשלים עד שהיא נמסה.
  5. מבשלים את הפסטה – לפי הוראות היצרן.
  6. מוסיפים את מי בישול הפסטה לרוטב ומבשלים 2 דקות נוספות.
  7. מכניסים את הפסטה המבושלת לרוטב ומערבבים היטב. כשהפסטה חמה ומצופה היטב ברוטב, מורידים מהאש.
  8. לאחר שמורידים מהאש מוסיפים עירית קצוצה.
  9. המלצה: בהגשה לפזר גבינת פרמז'ן על כל מנה.

בון אפטיטו !

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן