Skip to content

ממטבחה של אמא: סלט אטריות אורז וירקות

אפי בלה מביאה את המתכון הביתי לסלט מזין עם אטריות, שאפילו לא צריך לבשל: רק מניחים את האטריות בתוך מים רותחים, מחכים 15 דקות וטורפים • בריאות בנוסח אסייתי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

יש לי אהבה גדולה לאוכל אסייתי מכל סוגיו וטעמיו: סיני, תאילנדי, יפני או הודי. זהו מטבח מרתק, מגוון ובעל טעמים עשירים ועמוקים. במזווה שלי מחכים מוצרים שונים, לרגע שיתחשק לי להקפיץ אטריות עם ירקות או בשר או לבשל תבשיל קארי תאילנדי. בדרך כלל, אני מבשלת מנות חמות למנה עיקרית או כתוספת. סלט אטריות האורז הוא מנה קרה וכיפית, שקל מאוד להכין אותה.

אטריות אורז הוא סלט עשיר, מלא טעמים וניחוחות טריים של ירקות פריכים. בכל ערב אני משתדלת להכין סלט גדול לבני המשפחה, וסלט זה "סוגר את הפינה" כארוחה שלמה.

סלט אטריות אורז בתיבול אסייתי

דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: 20 דקות       כמות: סלט לשני סועדים

סלט אטריות אורז בתיבול אסייתי (צילום: אפי בלה)סלט אטריות אורז בתיבול אסייתי (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם לסלט

  • 1/2 חבילה של אטריות אורז
  • 1 צנון בינוני
  • 1 ראש קולורבי
  • 1 פלפל אדום
  • 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים
  • כוס נבטים
  • 1 גזר
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • חופן אגוזי קשיו קלויים וקצוצים גס

חומרים גלם לרוטב

  • 2 כפות שמן תירס
  • 5-6 כפות סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 שן שום גדולה מגוררת
  • 1 כף שורש זנגביל מגורר

אופן ההכנה

  1. משרים את האטריות בקערה עם מים רותחים למשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתרככות. מסננים ומצננים.
  2. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הגלם של הרוטב ומניחים בצד.
  3. חותכים את הגזר, הקולורבי, הצנון ואת הפלפל לרצועות דקות (לז'וליאנים). ניתן להשיג היום קולפן ז'וליאנים בכל חנות לכלי בית.
  4. מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים לסלט, למעט הקשיו, ושופכים מעל את הרוטב. מערבבים היטב. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את אגוזי הקשיו.

בתיאבון.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן