Skip to content

בֻּכְּרָה פי-לְ-משמש – מתכון לעוגת משמש

כמה חבל שהעונה של המשמשים כל כך קצרה, וכמה כיף שהיא כאן ממש עכשיו • תמר לסלרוט מביאה מתכון לעוגה שמוציאה מהפרי המקסים את המקסימום
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הנה הקיץ, אפשר לראות
לפי השמים, ולפי אותות
בין ת'קיץ, לא לפחד 
הכל בסדר, והכל עובד

XXXXX

"הנה הקיץ", אלון אולארצ'יק

חם, אם כי הלחות עדיין נסבלת, ובקרוב מאד הטמפרטורות תמשכנה לעלות, וכך גם אחוזי הלחות. יחד עם זאת, כבר עכשיו, הכביסה מתייבשת מהר ואנו צועדים בכפכפים למרכול וקונים משפע פירות הקיץ הצבועים בצבעי השמש אדום כתום צהוב: אבטיח ומלון, אפרסקים ושזיפים, משמשים ונקטרינות.

עוגת משמשים קייצית (צילום: יסמין לסלרוט)
עוגת משמשים קייצית (צילום: יסמין לסלרוט)

כשהיינו ילדים בגבעת עדה, חקלאים רבים גידלו בעיקר עצים נשירים עליהם גדלים פירות הקיץ. הרבה כרמים של ענבים ומטעים של עצי פרי, ובעונה יכולנו לספסר בגוגואים, כמו מנהלי קזינו מבוססים, בעיקר אחרי הכנת ריבה.

שמו הלטיני של המשמש, praecoquus, מנציח את הבשלתו המהירה של המשמש (prae – מוקדם, coquere – להבשיל). אכן למשמש עונה קצרה של שלושה שבועות. מקורו בצפון מזרח בסין בעת שגדל פרא באסיה לפני אלפי שנים. משם עבר להודו ואחר כך לפרס ולארמניה. ביוון העתיקה כונה "ביצת הזהב של השמש". הרומאים הביאו את המשמש לאירופה ומאירופה הוא הגיע אף לאמריקה.

בֻּכְּרָה פי-לְ-משמש הוא ביטוי בערבית (מחר במשמש), שמבטיח משהו שבעצם לא יקרה… כמו מניאנה באמריקה הלטינית. קביעה לתאריך "בלתי אפשרי". ובכן, רגע לפני שייגמרו הגוגואים ולפני שנאכל עוגות גבינה: עוגה בחושה עם משמשים.

עוגה בחושה עם משמשים

 דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה ורבע כולל אפייה      כמות: תבנית תבנית 20 על 20

עוגה בחושה עם משמשים (צילום: יסמין לסלרוט)

עוגה בחושה עם משמשים (צילום: יסמין לסלרוט)

כלי מטבח: מערבל חשמלי, כלי מידה, קערה בינונית, מסננת, מרית, מסחטה ללימון.

חומרי גלם

  • 12 משמשים חצויים ומגולענים
  • 4 ביצים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ½2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • ¼ כוס מיץ לימון (3 כפות)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתנור טורבו ו-180 בתנור רגיל.
  2. חולטים את המשמשים במים חמים במשך 2 דקות ומסננים ומפזרים מעליהם כף סוכר.
  3. במערבל החשמלי מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לאט ובזה אחר זה את החמאה, השמנת החמוצה, הגבינה, הקמח, אבקת האפייה ומיץ הלימון – עד לתערובת אחידה.
  5. מוזגים את התערובת לתבנית אפייה.
  6. מטביעים את חצאי המשמש עד לחציים על פני העוגה כולה.
  7. אופים 40-50 דקות (עד שמזהיב וקיסם יוצא נקי).
  • מכיוון שעונת המשמשים קצרה מאוד, אפשר להשתמש בכל פרי קיץ אחר במקומם: נקטרינות, שזיפים, אפרסקים וכדומה.

יאללה, גוגואים !!!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן