לחמא בעג'ין-פיתה בשר

לחמא בעג'ן הנו מאפה ערבי של פיתה דקה מצופה בבשר מתובל היטב ואפויה
את הלחמא בעג'ין המסורתית מכינים עם בשר כבש המסורתי, אולם היא מעולה עם כל בשר איכותי ומשתבחת כשנעשית מנתח של אנטרקוט מיושן טחון עם עשבי תיבול

Print Friendly

לחמא בעג'ין

דרגת קושי: ♥♥♥ *זמן הכנה: כ30 דקות  *זמן אפיה: 12-16 דקות
לבצק
3 כוסות קמח (1כוסות קמח כוסמין 1כוס קמח שיפון 1כוס קמח לבן)
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כף שום גבישי
¼ כוס שמן זית
¼1 כוסות מים קרים
ההכנה

  1. מערבבים קמח, מלח וסוכר ותבלינים לקערה.
  2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים, שמרים
  3. לשים את התערובת מעט ומוספים שמן
  4. לשים במשך 10 דקות, לקבלת בצק חלק וגמיש.(אני לשה במיקסר).
  5. מתפיחים חצי שעה ולשים שוב כך עוד פעמים
  6. מחלקים למנות לפיתות קטנות 20 כדורים , לבנוני 10 כדורים

המלית
300 גרם בשר כבש או אנטרקוט טחון עם כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה
2 בצלים לבנים קצוצים דק מאד
2 עגבניות קצוצות דק
1 פלפל חריף קצוץ דק( אופציונלי)
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה פ
צ'ילי גרוס לפי הטעם
50 גרם צנוברים קלויים קלות
ההכנה

  1. מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצלים עד שיתרככו אך לא יזהיבו.
  2. מעבירים לקערה יחד עם השמן מקררים מעט
  3. מערבבים עם יתר חומרי המלית מלבד הצנוברים.
  4. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.

הרכבת המאפה

  1. על משטח משטחים את העלים המוכנים בשלוש תבניות מרופדות בנייר אפיה.ח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה(לקטנים בקוטר 10-8 ס"מ לגדולים בקוטר 15-18 ס"מ)
  2. שמים על כל עלה כמות נדיבה של המלית עד 2 ס"מ מהשוליים שאותם מגלגלים ויוצרים דוגמה או מדבקים צמת בצק שקולעים
  3. זורים מעל  את הצנוברים.
  4. אופים בחלקו התחתון של התנור 15-12 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים.

מגישים חם. עם סלט ירקות, טחינה וחמוצים

אותה הגברת בשנוי האדרת

אצבעות בשר

אצבעות בשר

חלק מהבצק ניתן להכין רולדות בשר אישיות קטנות:
מרדדים את הבצק דק ממלאים בבשר, מגלגלים, מורחים בביצה ומפזרים לעיטור שומשום וצנוברים.
אופים בחום בינוני עד הזהבה.
את הרולדות /אצבעות בשר ניתן להקפיא להפשיר ולחמם.

לחם פיצה

בתבנית

* לעוד מתכונים של טלי תמצאו בבלוג האוכל 'אוכל וזנזוני מוח'
 http://taly60.blogspot.co.il/

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.