סיר לשבת- קדרת עוף ושעועית ירוקה דיאט

קדרת עוף שעועית ירוקה ופטריות ברוטב עגבניות, מנה עשירה בטעמים ובלי תוספת שמן, מה שמקנה לה קלילות ויחד עם זאת עושר של טעמים נפלאים במעט קלוריות.

Print Friendly

 *דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: 30 דקות *זמן בישול: כ-שעה *מספר מנות:4 מנות
הכנת הקדרה מתחילים בהשריה מוקדמת של שוקי העוף במרינדה.

המצרכים למרינדה עבור 8 שוקי עוף

שוקי העוף במשרה

שוקי העוף במשרה

בקערה שתכיל את כל העוף להכין משרה
1 כף פפריקה מעושנת
3 שיני שום כתוש
¼ כוס מיץ תפוזים/ לימון
מלח ופלפל
לערבב ולעשות מסג' לעוף במרינדה. להשהות את העוף במשרה לילה ומינימום שעתיים
המצרכים לתבשיל
600-800 גר שעועית ירוקה עדינה קפואה או טרייה
1 קופסת שמורי פטריות פרוסות
6 שיני שום קלופות ופרוסות גס
1 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
1 פלפל כתום פרוס לרצועות דקות
1 פלפל חריף חתוך לרצועות דקות(לא חובה)
3 עגבניות קצוצות דק
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית כרכום
קמצוץ צ'ילי גרוס
1 כף תבלין בצל או אבקת מרק בצל
מעט סטיוויה/ סילאן/דבש
מלח, פלפל גרוס טרי
ההכנה

  1. שעה לפני ההכנה מוצאים את העוף מהמקרר
  2. בסיר קרמי או טפלון שמים את שוקי העוף ומחממים עד הזהבת השוקיים מכל הצדדים
  3. מוצאים את שוקי העוף לקערה בה היו מושרים.
  4. מוספים את העגבניות, השום הפלפלים ומערבבים ומקרצפים אתת תחתית הסיר שבה דבקו מצי העוף והתבלינים .
  5. מבשלים על אש קטנה מכוסה עד ריכוך הירקות
  6. מוספים תבלינים רסק עגבניות כוס מים בוחשים ומרתיחים
  7. מוספים את השוקיים מכסים את הסיר ומבשלים ½ חצי שעה.
  8. מוספים את שעועית הירוקה והפטריות בוחשים קלות מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהשעועית מוכנה.

להגיש עם לחם טרי או אורז ולהנות משלוב טעמים מיוחד ובלי נקיפות מצפון

בתאבון

בתאבון

חברים, כעט עונת החוביזה/ חלמית הבר  נצלו ימים אלה לקטיפת עלי החוביזה בעודם צעירים ורעננים  והכינו מגוון מטעמים נהדרים
את המתכונים שלי עם עלי החוביזה תמצאו בקישור המצורף
http://megafon-news.co.il/asys/archives/249218

טעמים מהטבע-חוביזה

טעמים מהטבע-חוביזה

 אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים.
בקבוצת הפייסבוק
'
אוכל, צרכנות והחיים היפים'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 

כנסו לבלוג האוכל שלי
'אוכל וזנזוני מוח' 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.