Skip to content

כובשים אותם – סוד כבשת הירקות

חלק שני של ירקות כבושים, מוחמצים, המוספים טעם לכל ארוחה, והפעם מהמטבח הערבי , חציל ממולא כבוש, גזר פיקנטי, סלק בכבישה מהירה ולפת
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ירקות כבושים הם תוספת שכובשת כל שולחן והחלק הראשון פורסם כאן  ושוב ממליצה לא להסתפק בחמוצים הקנויים אלה להכין בבית זה קל ופשוט וטעים משובח. 
חצילים קטנים ממולאים ומוחמצים
חצילים ממולאים במלית פיקנטית של אגוזים, שום וירק מהמטבח הסורי 

מצרכים
1 ק"ג חצילים קטנטנים (הכי מתאימים גמדיים, עגלגלים וסגולים)
2 כוסות שמן זית
¼ כוס מלח
¼ כוס מים
המלית
½כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1-2 פלפלים חריפים קצוצים דק (לא הכרחי)
1 ראש שום קצוץ דק
½ כפית מלח
הכנת המלית מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת אחידה
ההכנה
מסלקים גבעולים ושוטפים היטב את החצילים.
מרתיחים מים ומוספים את החצילים מבאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות.
שוטפים שוב במים קרים ומסננים
חותכים בסכין חתך קטן לאורך החציל.
ממלאים את החצילים במלית ומסדרים בצפיפות בצנצנת זכוכית כשהם שכובים זה על גבי זה והחתך כלפי מעלה
ממיסים 1/4 כוס מלח ב-1/4 כוס מים ושופכים מעל החצילים.
שופכים על הכל שמן זית עד שפת הצנצנת. סוגרים הרמטית
מניחים במקום מואר ללא שמש כשבוע עד שמוכן מדי פעם לנער את הצנצנת.
גזר כבוש
גזר צעיר מתקתק בתחמיץ

1גזר קלוף וחתוך לעיגולים או רצועוצ בעובי של 1-2 ס"מ
1-4 פלפלים חריפיםחתוכים לחצי לפי הטעם (לפי הטעם)
למשרה
4 שיניי שום
½ כוס שמן קנולה
½כוס חומץ
1 כף מלח גס (היחס כפית על כל כוס מים)
1 כפית סוכר
½ כפית גרגרי פלפל שחור,
3-4 שיני שום כתושות
ההכנה
לסדר את הגזר והפלפלים בצנצנת
לערבב בקערה את חומרי המשרה
לצקת על הגזר
למלא את הצנצנת במים רותחים
לטעום הטעם צריך להיות קצת מלוח
ולהעמיד במקום חשוך ל3-6 ימים
נשמר במקרר תקופה ממושכת
סלק בתחמיץ

סלט סלק חמוץ פקנטי , במקור עם חצי כוס שמן אבל אני מכינה עם כף אחת של שמן
החומרים:
1 ק"ג סלק מבושל ומקולף
למשרה
מלח
פלפל שחור גרוס
קמצוץ סוכר
½ כוס מיץ לימון
½ כוס חומץ רגיל
½ שמן קנולה -כאמור אני שמה כף שמן בלבד .
1-2 כפות שום כתוש/קצוץ
פטרוזיליה קצוצה בהגשה
ההכנה
חותכים את הסלקים לחצאים ואז לפרוסות.
מערבבים את שאר המרכיבים(ללא הפטרוזליה) בקערה ומוסיפים את הסלק.
משהים במקרר מספר שעות משתבח לאחר יממה.
לפני ההגשה מוספים פטרוזיליה
לפת כבושה
1 ק"ג לפת
1 סלק קלוף וחתוך לפרוסות
½-¼ כוס חומץ
1 כף סוכר
מלח ביחס של כפית לכל כוס מים
ההכנה
מנחים בתחתית צנצנת את הסלק
את הלפת חותכים למקלות(אני חתכתי בסכין זיגזג )
מסדרים מעל הסלק בצפיפות
מוספים חומץ וסוכר ממלאים את הצנצנת במים
על כל כוס מוספים כפית מלח.
אוטמים את הצנצנת
מנחים כשבוע ימים במקום חשוך להבשלה מדי פעם מנערים את הצנצנת

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן