הכנת הלחם מצריכה בצק מקדים , קיימות שתי אפשרויות עם בצק מקדים משאור או משמרים מביאה את שתי האופציות. בחרו את המתאיצמה לכם.
לבצק המקדים עם שמרים
2 כוסות קמח מלא
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סילאן או דבש
½ 1 כוסות מים פושרים(חום גוף 34-36 מעלות)
לבצק מקדים עם שאור
1 כוס שאור
1 כוס קמח מלא
3/4 כוס מים פושרים(חום גוף 34-36 מעלות)
3 כפות סילאן או דבש
מערבבים היטב ומכסים את הקערה במגבת לחה לשעה עד קבלת בצק במרקם ספוגי כמו בתמונה
ללחם
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח לבן
2 כפות זרעי שיפון
2 כפות שומשום מלא
2 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות גרעיני דלעת
1 כף מלח
3/4 כוס מים פושרים
ההכנה
- מוספים את הקמח המלא והקמח הלבן לבצק המקדים שתפח.
- לשים במיקסר בהתחלה בלישה אטית במשך שתי דקות
- מוספים את יתר המרכיבים ולשים במהירות בבינונית סה"כ כ10 דקות לשה עד שהבצק רך ונעים למגע ונוח לעבודה.
- אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח לבן.
- מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות.
- מכסים במגבת או ניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את הנפח כ90 דקות כאשר כל חצי שעה מבצעים בעדינות קיפולים., מבלי להוריד בנפח.
- מחלקים ל 3 כדורים .
- מרדדים כל כדור לעלה עבה ומגלגלים לכרוכית
- ממשיכים לגלגל ולהדק עד אורך של 30 ס"מ
- עוטפים את כרוכיות הבצק במגבת רטובה סחוטה היטב.
- משהים כ2-3 דקות עד שפני הבצק לחים מעט
- שמים בתבנית פרג ( לא פרג תחון)
- מגלגלים את הלחם בתוך התבנית תוך הידוק ועד שהכרוכית מצופה בפרג
- מנחים את ככרות הלחם בתבנית מצופה נייר אפיה
- מכסים במגבת את התבנית ומתפיחים עד שהכיכרות מכפילות את נפחן , לי זה לקח שעה .
האפייה
- מחממים תנור לחום הכי חם (אצלי 250 מעלות)
- חורצים בסכין חד 3 חריצים אלכסוניים לרוחב הכיכרות
- אופים 10 דקות בחום גבוה ומנמיכים את חום התנור ל200 מעלות ואופים 20-30 דקות עד שהלחם זהוב ומקבל מעטה קשה .
מנחים לצינון על רשת. לאחר הצינון עוטפים היטב, ניתן לשמור כך עד שלושה ימים . ניתן להקפיא להפשיר ולחמם בתנור בחום גבוה למספר דקות(עד 5 דקות)
*התפחה אטית וארוכה מניבה תוצאות מעולות**
מבטיחה ששתכינו תהנו מלחם מדהים בקרספיות ובטעם.