לחם גרעינים קריספי מדהים

לחם ממכר הכי טעים ואהוב, לחם צר וארוך מה שיוצר מעטפת קריספית של פרג או שומשום מלא, ופנים רך ועשיר בגרעינים. הכנת לחם זה מורכבת מכמה שלבים ומצריכה סבלנות. אבל אם תפעלו על פי ההוראות תהנו מלחם מדהים בטעמו

Print Friendly

הכנת הלחם מצריכה בצק מקדים , קיימות שתי אפשרויות עם בצק מקדים משאור או משמרים מביאה את שתי האופציות. בחרו את המתאיצמה לכם.
לבצק המקדים עם שמרים 
2 כוסות קמח מלא
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סילאן או  דבש
½ 1 כוסות מים פושרים(חום גוף 34-36 מעלות)
לבצק מקדים עם שאור
1 כוס שאור
1 כוס קמח מלא
3/4 כוס מים פושרים(חום גוף 34-36 מעלות)
3 כפות סילאן או דבש
מערבבים היטב ומכסים את הקערה במגבת לחה לשעה עד קבלת בצק במרקם ספוגי כמו בתמונה

מרקם ספוגי מלא בועות אויר

מרקם ספוגי מלא בועות אויר

ללחם
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח לבן
2 כפות זרעי שיפון
2 כפות שומשום מלא
2 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות גרעיני דלעת
1 כף מלח
3/4 כוס מים פושרים
ההכנה

  1. מוספים את הקמח המלא והקמח הלבן לבצק המקדים שתפח.
  2. לשים במיקסר בהתחלה בלישה אטית במשך שתי דקות
  3. מוספים את יתר המרכיבים ולשים במהירות בבינונית סה"כ כ10 דקות לשה עד שהבצק רך ונעים למגע ונוח לעבודה.
  4. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח לבן.
  5. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות.
  6. מכסים במגבת או ניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את הנפח כ90 דקות כאשר כל חצי שעה מבצעים בעדינות קיפולים., מבלי להוריד בנפח.
  7. מחלקים ל 3 כדורים .
  8. מרדדים כל כדור לעלה עבה ומגלגלים לכרוכית
  9. ממשיכים לגלגל ולהדק עד אורך של 30 ס"מ
  10. עוטפים את כרוכיות הבצק במגבת רטובה סחוטה היטב.
  11. משהים כ2-3 דקות עד שפני הבצק לחים מעט
  12. שמים בתבנית פרג ( לא פרג תחון)
  13. מגלגלים את הלחם בתוך התבנית תוך הידוק ועד שהכרוכית מצופה בפרג
  14. מנחים את ככרות הלחם בתבנית מצופה נייר אפיה
  15. מכסים במגבת את התבנית ומתפיחים עד שהכיכרות מכפילות את נפחן , לי זה לקח שעה .

האפייה

  1. מחממים תנור לחום הכי חם (אצלי 250 מעלות)
  2. חורצים בסכין חד 3 חריצים אלכסוניים לרוחב הכיכרות
  3. אופים 10 דקות בחום גבוה ומנמיכים את חום התנור ל200 מעלות ואופים 20-30 דקות עד שהלחם זהוב ומקבל מעטה קשה .

מנחים לצינון על רשת. לאחר הצינון עוטפים היטב, ניתן לשמור כך עד שלושה ימים . ניתן להקפיא להפשיר ולחמם בתנור בחום גבוה למספר דקות(עד 5 דקות)

*התפחה אטית וארוכה מניבה תוצאות מעולות**
מבטיחה ששתכינו  תהנו מלחם מדהים בקרספיות ובטעם.

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>