בולונז טבעוני
הכנת האזוקי
יש להשרות את השעועית לפחות ל16 שעות מדי פעם להחליף את המים. מסננים מכסים במים מבאים לרתיחה ומכפים את את הקצף הלבן , מבשלים עד ריכוך כ 40-60 דקות .
מומלץ להכין כמות גדולה לחלק למנות ולהקפיא לשימוש עתידי בקציצות , רוטבים סלטים וכו'.
להכנת מחית יש לטחון גס במעבד מזון או מוט בלנדר
המצרכים
2 כפות שמן זית
4 קוביות בצל מטוגן דורות
3 קוביות שום דורות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר חתוך לקוביות
1 קופסה 800 גרם של קוביות עגבניות
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי של דורות
3 כוסות אזוקי מבושלת ומעוכה במעבד מזון למרקם גס
100 גרם רכז עגבניות
½ כוס מים
½ כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל – לפי הטעם
חופן אגוזי מלך קצוצים
צרור בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה
- משמנים מחבת בספריי שמן. מוסיפים קוביות הבצל ומחממים כשתי דקות ,ומוסיפים את השום, הסלרי והגזר.
- מאדים במחבת מכוסה כעשר דקות מדי פעם בוחשים
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות, וקוביות עשבי התיבול מערבבים עד הפשרת קוביות התיבול
- מוסיפים קוביות האזוקי. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים רסק עגבניות, מערבבים היטב
- ומוספעים ½ כוס מים, פפריקה, מלח ופלפל. מבשלים כ-15 דקות.
בהגשה
- מניחים פסטה/אורז ומעליו את תבשיל הבולונז
- מפזרים את האגוזים והבזיליקום. ובוזקים מעט שמן זית
- בולונז אזוקי מתאים להגשה עם פסטה, אורז או בתוך טורטיה חמה
פטאיר עם אזוקי ועלי חובזה
כיסוני בצק במלית עלי חובזה ואזוקי שילוב של חמיצות ופקנטיות במאפה מהמטבח הערבי
לבצק
4 כוסות קמח מלא / רגיל
2-3 כוסות קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים פושרים
ההכנה
- שמים את הקמחים בקערת המקסר
- מוספים מלח ומערבבים היטב
- עושים גומה בקמח ושמים כפית סוכר ואת השמרים
- יוצקים מעט מים לגומה ומנחים לשמרים לתפוח במשך כ10 דקות.
- מוספים את יתר מרכיבי הבצק ולשים כעשר דקות
- משמנים קערה ומגלגים בה את הבצק
- מכסים בנילון נצמד או מגבת ומתפחים עד הכפלת הנפח כ60-90 דקות
המלית
שקית סופר מלאה עליי חובזה
1 בצל אחד גדול קצוץ דק
1כף שמן
1 כפית מלח,
1 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה או מעט צ`לי יבש
1 כפית סומק
1 לימון סחוט
גרידה מלימון
הכנת המלית
לערבב את המצרכים היטב, לסחוט ביד תוך ערבוב להוצאת החמיצות
להניח על המסננת לחצי שעה
לסחוט היטב ולהוסיף 2 כוסות מחית אזוקי לערבב ולשפר תיבול
הרכבת הפטאיר
מרדדים את הבצק, דק על משטח משומן
קורצים עיגולים בקוטר 7-8 סמ
ניתן לקפל לצורת משולש המסורתית כמו אוזני המן או לחצי עיגול
מניחים כף מהמילית על כל עיגול וסוגרים לחצי עיגול .
מסדרים על מגש מרופד בנייר אפיה
מורחים בשמן זית
מחממים תנור ל200 מעלות ואופים במשך כ- 12-15 דקות עד הזהבה
כשמוצאים מהאפיה מורחים שוב בשמן זית