אזוקי בבולונז ובפטאיר חובזה

שעועית אזוקי ידועה בסגולתה הבריאותיות מהווה מרכיב חשוב בתזונת הטבעונים, האזוקי קִטְנִיה קטנה ואדומה, עשירה בברזל ובחלבון ויחסית קלה לעיכול. בשילוב עם ירקות, האזוקי מסייעת באיזון רמות הסוכר בגוף ובהפחתת התשוקה למתוקים. ברפואה הסינית, מייחסים לאזוקי תכונות "יאנגיות": חימום הגוף, העלאת האנרגיה, ומשום כך היא אידיאלית לעונת החורף. שלבתי את האזוקי במתכון הפטאיר מהמטבח הערבי ובמתכון בולונז מהמטבח האיטלקי

Print Friendly

בולונז טבעוני
 הכנת האזוקי

יש להשרות את השעועית לפחות ל16 שעות מדי פעם להחליף את המים. מסננים מכסים במים מבאים לרתיחה ומכפים את את הקצף הלבן , מבשלים עד ריכוך כ 40-60 דקות .
מומלץ להכין כמות גדולה לחלק למנות ולהקפיא  לשימוש עתידי בקציצות , רוטבים סלטים וכו'.
להכנת מחית יש לטחון גס במעבד מזון או מוט בלנדר
 המצרכים
2 כפות שמן זית
4 קוביות בצל  מטוגן דורות
3 קוביות שום דורות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר חתוך לקוביות
1  קופסה 800 גרם של קוביות עגבניות
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי של דורות
3 כוסות אזוקי מבושלת ומעוכה במעבד מזון למרקם גס
100  גרם רכז עגבניות
½ כוס מים
½ כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל – לפי הטעם
חופן אגוזי מלך קצוצים
צרור בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה

  1. משמנים מחבת בספריי שמן. מוסיפים קוביות הבצל ומחממים כשתי דקות ,ומוסיפים את השום, הסלרי והגזר.
  2. מאדים במחבת מכוסה כעשר דקות מדי פעם בוחשים
  3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, וקוביות עשבי התיבול  מערבבים עד הפשרת קוביות התיבול
  4. מוסיפים קוביות האזוקי. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
  5. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים רסק עגבניות,  מערבבים היטב
  6. ומוספעים ½ כוס מים, פפריקה, מלח ופלפל. מבשלים כ-15 דקות.

בהגשה

  • מניחים פסטה/אורז ומעליו את תבשיל הבולונז
  • מפזרים את האגוזים והבזיליקום. ובוזקים מעט שמן זית
  • בולונז אזוקי מתאים להגשה עם פסטה, אורז או בתוך טורטיה חמה

פטאיר עם אזוקי ועלי חובזה 
כיסוני בצק במלית עלי חובזה ואזוקי שילוב של חמיצות ופקנטיות במאפה מהמטבח הערבי
לבצק 
4 כוסות קמח מלא / רגיל
2-3 כוסות קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים פושרים
ההכנה

  1. שמים את הקמחים בקערת המקסר
  2. מוספים מלח ומערבבים היטב
  3. עושים גומה בקמח ושמים כפית סוכר ואת השמרים
  4. יוצקים מעט מים לגומה ומנחים לשמרים לתפוח במשך כ10 דקות.
  5. מוספים את יתר מרכיבי הבצק ולשים כעשר דקות
  6. משמנים קערה ומגלגים בה את הבצק
  7. מכסים בנילון נצמד או מגבת ומתפחים עד הכפלת הנפח כ60-90 דקות

המלית
שקית סופר מלאה עליי חובזה
1 בצל אחד גדול קצוץ דק
1כף שמן
1 כפית מלח,
1 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה או מעט צ`לי יבש
1 כפית סומק
1 לימון סחוט
גרידה מלימון
הכנת המלית 
לערבב את המצרכים היטב, לסחוט ביד תוך ערבוב להוצאת החמיצות
להניח על המסננת לחצי שעה
לסחוט היטב  ולהוסיף 2 כוסות מחית אזוקי לערבב ולשפר תיבול
הרכבת הפטאיר 
מרדדים את הבצק, דק על משטח משומן
קורצים עיגולים בקוטר 7-8 סמ
ניתן לקפל לצורת משולש המסורתית כמו אוזני המן או לחצי עיגול
מניחים כף מהמילית על כל עיגול וסוגרים לחצי עיגול .
מסדרים על מגש מרופד בנייר אפיה
מורחים בשמן זית
מחממים תנור ל200 מעלות ואופים במשך כ- 12-15 דקות עד הזהבה
כשמוצאים מהאפיה מורחים שוב בשמן זית


Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.