Skip to content

מי מפחד מהכנת חלה בבית?

"חודש החלות של שמרית" הגיע ושמרית מזמינה לקחת חלק בפעילות חודש החלות של שמרית בפייסבוק, ולזכות במיקסר החלות של "בוש" ובחבילות מוצרים. בנוסף שמרית משתפת במתכון לחלה בשלוש קליעות, ואני משתפת במתכון לחלה עם בצק פוליש ומלא טעמים של ממרחים , חגיגה של יופי, ניחוח וטעמים, מתכונים קלים שכל אחד יכול להכין בביתו
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


חלה בשלוש קליעות (מתכון של שמרית)

חלה בשלוש קליעות שמרית (צילום סטודיו: בבושקה)

חלה בשלוש קליעות שמרית (צילום סטודיו: בבושקה

מצרכים (ל-3 חלות בינוניות או 2 חלות גדולות)
1 ק"ג קמח מנופה
1 שקית שמרים טריים שמרית (50 גר')
½ כוס סוכר (100 גר')
½ נטורינה, רכה או מומסת (100 גרם)

נטורינה ( צילום: טופ טאץ)
נטורינה ( צילום: טופ טאץ)

1 ביצה
⅔1 כוסות מים פושרים (400 מ"ל(
1 כף מלח
להברשה: 1 ביצה טרופה
לקישוט: שומשום, שומשום שחור, פרג, קצח, גרעינים למיניהם
ההכנה:

  1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה את הקמח והשמרים,
  2. מוסיפים את הסוכר, הנטורינה והביצים.
  3. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק. אם התערובת לא מתגבשת לבצק, מוסיפים עוד מעט מים ובהדרגה. לשים במשך כ- 8 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
  4. משמנים את הקערה ואת כדור הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים בהתאם לכמות החלות הרצויה. (אני שוקלת לאחידות)
  6. מהחלק הראשון יוצרים שתי צמות ומניחים אחת על השנייה לאורך ולרוחב עם חיבור במרכז.
  7. מלפפים בכל פעם את החלק הנגדי ויוצרים צמה.
  8. מהחלק השני יוצרים שלוש צמות ומלפפים על החלק במרכז פעם מימין ופעם משמאל.
  9. מהחלק השלישי יוצרים 4 צמות כשפעם מלפפים מהצמות הפנימיות ופעם מהחיצוניות (ניתן לצפות בסרטון הדרכה באתר שמרית).
  10. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
  11. מברישים את החלות בעדינות בביצה ומפזרים מעל שומשום, פרג או קצח
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות, עד שהחלה תופחת ומזהיבה.

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין על רשת


חלה עם בצק פוליש וממולאת בממרחים  (החלה שלי בתחרות)

בחלות אילו יש להכין מראש את הפוליש
למחמצת פוליש

½ 1 כוס קמח לחם לבן+ כפית גלוטן לערבב היטב
1 כוס מים
¼ כפית שמרים טריים של שמרית(ביתר השקית נשתמש לבצק)
לערבב לכסות בניילון נצמד
השהות כ-12 שעות מחוץ למקרר. (בקיץ לאחר שעה מומלץ להכניס למקרר)
*ניתן לשמור את הפוליש במקרר עד 3 ימים.
לבצק
כ- 800 גר קמח לבן + כף שטוחה גלוטן(סה"כ קג קמח נדרש כולל הפוליש)
שקית שמרים טריים של שמרית( שנותרה מהפוליש)
½1 כף מלח
½ נטורינה מומסת (100 גרם)
2 כפות סוכר
2 כפות סילאן
2 ביצים טרופות
¼1כוסות מים
לזיגוג
1 ביצה
כף מים
גרגירי פרג/ שומשום /קצח
למלית לטעמכם אישית משלבת 
ממרח ארטישוק
ממרח עגבניות
ממרח זיתים
אישית מעדיפה את הממרחים של נאני

הכנת הבצק 

  1. כשעה לפני תחילת העבודה על הבצק, מוציאים את הפוליש מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר.
  2. בקערה גדולה שמים מחצית מכמות הקמח, מערבבים עם המלח, מוספים שמרים וסוכר . ומערבבים שנית, לפיזור אחיד שלהם בקמח.
  3. מוסיפים את הפוליש, את השמן, את הביצים ואת המים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מוספים בהדרגה את יתר הקמח עד קבלת בצק רך ומעט דביק. לשים במשך עשר דקות
  5. מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה מקומחת ומקמחים את כל הבצק.
  6. מכניסים את הקערה לתוך שקית גדולה ומניחים במקום חמים
  7. ממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי-שעתיים).
  8. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו.
  9. מחלקים במרית או סכין מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
  10. להכנת שתי חלות גדולות מחלקים כל חלק שוב, לשלושה חלקים שווים.
  11. כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.
  12. אישית הכנתי חלה אחת גדולה
  13. ואת החלק השני חלקתי לחצי וכל חלק שוב חלקתי לשלוש והכנתי שתי חלות
  14. שאותן מלאתי בממרחים מוכנים
  15. לרדד כל חלק דק ככל הניתן מרחתי ממרח עגבניות ובחלק אחר ממרח פסטו ובשלישי ממרח ארטישוק

האפיה 

  1. מחממים את התנור לחום הכי גבוה
  2. שמים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור
  3. את החלות אני אופה בתבניות
  4. את החלה הגדולה בתבנית לחלה והקטנות בתבנית אנגליש קייק לקבלת חלה גבוה
  5. מורחת בעדינות בביצה טרופה עם מעט מים את החלות
  6. מפזרת שומשום/פרג/קצח
  7. אופה בחום של 230 מעלות כ-25-40 דקות
  8. לחלות הקטנות מספיק 15-25 דקות .
  9. מוציאה את החלות מהתבניות ומכניסה לעוד 5 דקות אפיה ללא התבנית
  10. מוצאה ומניחה על רשת מכוסה במגבת לקירור
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן