קציצות דגים ברוטב פלפלים

מתכון לקציצות דגים ברוטב פלפלים עשיר בטעמים קל הכנה באדיבות רשת קפה ביגה

Print Friendly

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כשעה *מספר מנות: כ7-8 מנות

צילום: דן פרץ

צילום: דן פרץ


מצרכים לקציצות

1 ק"ג דג לבן קצוץ

70 ג' כוסברה קצוצה (כחצי כוס)
70 ג' פטרוזיליה קצוצה(כחצי כוס)
250 ג' בצל לבן קצוץ (2 בצלים בינוניים)
50 ג' פירורי לחם (½-¼)
2 ביצים
5 ג' פלפל שחור (כפית)
10 ג' מלח דק (2 כפיות)

הכנת הקציצות

  1. יש לערבב היטב את כל המרכיבים.
  2. לשים במקרר לחצי שעה כדי שהמסה תתייצב
  3. לכדרר כל קציצה ל-40 גרם.
  4. לאחר מכן יש לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה.
  5. להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים.

רוטב פלפלים לקציצות הדג
המצרכים
200 מ"ל שמן קנולה
10 גרם כמון
20 גרם פפריקה מרוקאית
10 ג' סוכר
20 ג' מלח דק
50 ג' אבקת מרק
2 יח' פלפל מתוק יבש
20 ג' פלפל ירוק חריף פרוס
150 ג' שיני שום פרוס גס
100 ג' רסק עגבניות
2.200 ליטר מים
75 גרם כוסברה טרייה קצוצה
1.700 קילו פלפל אדום פרוס
הכנת הרוטב

  1. יש לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה
  2. להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות
  3. להוסיף את הפלפל החריף, לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות.
  4. להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2 דקות.
  5. במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.
  6. להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים,
  7. בנוסף להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה.
  8. בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה ואם יש צורך לתקן טעמים.

בישול הקציצות ברוטב

  1. יש להניח את הקציצות בסיר הרוטב
  2. לבשל יחד כחצי שעה
  3. מדי פעם להרטיב את הקציצות ברוטב

 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.