שילוב מנצח של דג לברק צלויי עם סלט משאווייה וטחינה גולמית של אחווה. מנה חגיגית שניתן להגיש כמנה ראשונה או עיקרית שתפאר את שולחן השבת או החג
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-20 דקות *מספר מנות: 2 מנות
מצרכים לסלט
1 בצל
4 עגבניות מגי
1 פלפל חריף
חצי כוס טחינה גולמית "אחוה"
2 כפות שמן זית
רבע כפית מלח ים
חצי לימון
לדג
1 דג לברק שלם
רבע כפית מלח ים
הכנה
מתבלים את הדג במלח וצולים על הגריל או בתנור כ-5 דקות מכל צד.
הכנת הסלט
- פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות
- צולים הגריל או במחבת פסים עד שמתרככים.
- חותכים לחתיכות קטנות ומועכים אותם מעט ומערבבים.
- מתבלים במלח גס, פלפל ומעט לימון ומוסיפים מעל את הטחינה הגולמית.
המתכון באדיבות אחווה והשף אבי ביטון
במתכון השתמשנו בטחינה גולמית ללא מלח מתוצרת אחווה.