דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה

שילוב מנצח של דג לברק צלויי עם סלט משאווייה וטחינה גולמית של אחווה. מנה חגיגית שניתן להגיש כמנה ראשונה או עיקרית שתפאר את שולחן השבת או החג

Print Friendly

דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-20 דקות *מספר מנות: 2 מנות
מצרכים לסלט

1 בצל
4 עגבניות מגי
1 פלפל חריף
חצי כוס טחינה גולמית "אחוה"
2 כפות שמן זית
רבע כפית מלח ים
חצי לימון
לדג
1 דג לברק שלם
רבע כפית מלח ים
הכנה
מתבלים את הדג במלח וצולים על הגריל או בתנור כ-5 דקות מכל צד.
הכנת הסלט

  1. פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות
  2. צולים הגריל או במחבת פסים עד שמתרככים.
  3. חותכים לחתיכות קטנות ומועכים אותם מעט ומערבבים.
  4. מתבלים במלח גס, פלפל ומעט לימון ומוסיפים מעל את הטחינה הגולמית.

    צילום: אבי ביטון

    צילום: אבי ביטון

 המתכון באדיבות אחווה והשף אבי ביטון
במתכון השתמשנו בטחינה גולמית ללא מלח מתוצרת אחווה.

 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.