Skip to content

ממטבחה של אימא: לרבוח ולסעוד במימונה

המימונה היא לא רק מופלטה. בחגיגה אוכלים גם עוגיות, ממתקים, שקדים, אגוזים, תמרים ומגוון עצום של ריבות. אפי בלה מביאה סיפור, הסבר ומתכון לריבת תפוזים משובחת. קולולולולו...
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

המימונה היא לא רק מופלטה. בחגיגה אוכלים גם עוגיות, ממתקים, שקדים, אגוזים, תמרים ומגוון עצום של ריבות. אפי בלה מביאה סיפור, הסבר ומתכון לריבת תפוזים משובחת. קולולולולו…

מאת: אפי בלה

חגיגות המימונה באות לציין את הגעת בני ישראל אל הארץ המובטחת, ארץ זבת חלב ודבש. ישנן משפחות שנוהגות להגיש מופלטות עם חמאה ודבש, וחלק אף מגישות קוסקוס עם חלב. אך כולם מקפידים להניח על השולחן חמאה ודבש, המסמלים עושר ושפע.

מופלטה, בדרך כלל מסמר הערב בחגיגות המימונה
מופלטה, בדרך כלל מסמר הערב בחגיגות המימונה

למרות שאינני שייכת לעדה החוגגת את המימונה, אני אוהבת מאוד להתארח בבתים פתוחים של ידידים במהלך החג. האוכל, ובעיקר המתוקים, הם השחקנים הראשיים בעלילה, ואני מרגישה כמו ילדה קטנה בחנות מגדנות. מגוון עצום של עוגיות, ממתקים וריבות מסוגים שונים ומשונים מונחים על השולחן בצבעוניות משכרת, ואני רוצה לטעום מהכול… הכיבוד מוכן ללא קמח (למעט המופלטה), ומשתמשים בעיקר בשקדים, אגוזים, קוקוס, שומשום ותמרים.

ההכנות למימונה נעשות זמן רב לפני החג. הריבות נרקחות במהלך השנה, כשבכל עונה נרקחת ריבה לפי הפרי או הירק (כן ירק) העונתי, ואת הפטיפורים מכינים מראש ושומרים.

סוף עונת התפוזים תמה, והאביב כבר כאן. להלן מתכון קל, טעים ומיוחד של ריבת תפוזים, שיכולה להיות תוספת נהדרת לשולחן המימונה.

ריבת סוף עונת התפוזים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 1 שעה          מספיק לצלחת הגשה לחג

ריבת סוף עונת התפוזים, צילום: אפי בלה
ריבת סוף עונת התפוזים, צילום: אפי בלה

מצרכים

  • 4 תפוזים
  • 600 גרם (3 כוסות) סוכר
  • 1 לימון סחוט
  • קוקוס לקישוט

.
אופן הכנה

  1. קוטמים את ראשי התפוזים וחותכים ל-6 פלחים, אך משאירים אותם מחוברים יחדיו בקצה
  2. מרתיחים מים בסיר, מכניסים את התפוזים ומבשלים 15 דקות. מסננים ומצננים
  3. מנתקים את הפלחים אחד מן השני, ומניחים בסיר. מפזרים את הסוכר מעל התפוזים
  4. על אש בינונית, מבשלים עד שהסוכר נמס. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת עד שהסירופ מצטמצם, הופכים את התפוזים מדי פעם
  5. מצננים. מזלפים את הסירופ הנותר על התפוזים ומפזרים קוקוס

תרבחו ותסעדו…

4 Comments

  1. רותי
    15 באפריל 2012 @ 11:05

    מדור חמוד ומועיל מאוד – אוהבת

    • תחיה בלה
      15 באפריל 2012 @ 12:36

      נראה פשוט להכנה יפה וטעים, אני מנסה!

      • אפי
        15 באפריל 2012 @ 20:51

        תחיה, אשמח לשמוע איך יצא לך. בהצלחה

    • אפי
      15 באפריל 2012 @ 20:50

      רותי, תודה רבה. תמשיכי לעקוב אחר הפרסומים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן