Skip to content

חגיגת הסנדוויצ'ים

חגיגת כרכים מיוחדים ביום הסנדוויץ' הבנלאומי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

יום הסנדוויץ' הבינלאומי נחגג היום . השם סנדוויץ'  מקרו בלורד סנדוויץ' , אנגלי שחי במאה ה־18, שאהב לשחק קלפים, באותה תקופה נהגו לאכול בידיים בשרים ויתר המזונות, גם בעת משחק הקלפים. הלורד שלא רצה שהקלפים יתלכלכו, בקש ממשרתו שאת הבשר יניח בין שתי פרוסות לחם, חבריו למשחק הקלפים ראו ובקשו כמו של לורד סנדוויץ' ומכאן נחקק השם. ..
הסנדוויץ' הינו פתרון לארוחה מהירה, נוח להכניס לתיק לארוחה בדרך, בעבודה או בלימודים.
אם החזרה לביה"ס מתחילים לחשוב אך לגוון את הסנדוויצ'ים לילדים.
חברת "מעדני יחיעם" מציעה לשלב בתפריט מבחר סנדוויצ'ים טעימים ומזינים, קלי הכנה ומשביעים שילדים ומבוגרים יאהבו.
הכנת סנווצ'ים יכולה להיות זמן איכות ויצירה עם הילדים, ילדים אוהבים להיות שותפים בהכנת אוכל בצורות שונות, ומכאן שהסנדווצ'ים שאני מביאה יהיו שונים מהכריך הסטנדרטי והמוכר
סנדוויץ' משולשי בריאות
כריך מזין ומשביע שהילדים יאהבו – כריך "משולשי בריאות". הכריך, מקמח מלא בשילוב פסטרמה של פעם או פסטרמה 100% חומרים טבעיים של יחיעם, ירקות וגרסה מעניינת (ולא חריפה) לממרח הגזר המרוקאי המסורתי.
מצרכים:
2 פרוסות "לחם מרובע" מקמח מלא או קמח שיפון
150 גרם פסטרמה של פעם או פסטרמה הודו 100% חומרים טבעיים "מעדני יחיעם"
1 עגבנייה קטנה פרוסה
1 מלפפון פרוס
2-3 פלחי גמבה אדומה
2-3 עלי חסה
לממרח גזר מרוקאי:
3-4 גזרים קלופים ומבושלים
1 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
קורט מלח
אופציונאלי: חופן פטרוזיליה קצוצה
הכנת הממרח
1. חותכים את הגזר המבושל לעיגולים דקים.
2. מחממים מחבת עם שמן זית על אש בינונית,
3. מוסיפים את הגזר, השום ומקפיצים במשך דקה.
4. מוסיפים את התבלינים ומניחים לצינון.
5. טוחנים את התערובת במעבד מזון או בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
הממרח נשמר בצנצנת זכוכית כשבוע.
הרכבת הכריך
1. חוצים כל פרוסה מרובעת לחצי אלכסוני היוצר משולש
2. מורחים שכבה מממרח הגזר,
3. מסדרים מעל שכבות "פרחי פסטרמה" (עיגול פסטרמה מקופל ל-4)
4. מאפשרים לילדים לקשט בירקות שהם אוהבים

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

סנדוויץ' המבורגר במילוי פסטרמה ורטבים
והפעם, "המבורגר בתחפושת", כריך המבורגר מהיר שילדים אוהבים – בלחמניית המבורגר עגולה ומשלבים פסטרמה ברביקיו פרוס דק דק ופסטרמה דלת שומן, בתוספת ירקות ורטבים.
מצרכים:
1 לחמניית המבורגר
½ חבילה פסטרמה ברביקיו פרוס דק דק "מעדני יחיעם" (אריזת 140 גרם)
1 עגבנייה קטנה פרוסה
1 מלפפון פרוס
1 מלפפון חמוץ פרוס
2-3 פלחי בצל סגול
2-3 עלי חסה
רטבים לבחירה: קטשופ, מיונז, אלף האיים
אופן ההכנה:
1. בלחמניית המבורגר, מורחים את הרטבים האהובים על ילדיכם.
2. מסדרים שכבות של חסה, בצל, פסטרמה ברביקיו, ירקות נוספים ורוטב מעל.

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

סנדוויץ'חביתת סלמי בשכבות
כריך שכבות במילוי חביתת סלמי ובצל ירוק. נקניק הסלמי עשיר בברזל ובריא. אפשר לתת לילדים לחתוך את הלחם בצורות שונות וליצור שכבות מגוונות.
מצרכים
2 פרוסות לחם לבן "אחיד פרוס" חצויים לאורך
1/2 חבילת נקניק סלמי צרפתי "מעדני יחיעם" (אריזת 100 גרם)
1 ביצה בגודל L
מלח ופלפל לפי הטעם
1 גבעול בצל ירוק
ממרח טחינה ביתית למריחה
ירקות שהילדים אוהבים
מעט שמן זית לטיגון או תרסיס שמן
מקל צ'ופסטיקס חצוי/ שיפוד קטן ללא קצה חד (לילדים בוגרים ולא לקטנטנים!)
ההכנה
להכנת החביתה: טורפים את הביצה בכלי ומוסיפים בצל ירוק קצוץ ותיבול.
חוצים כמה "עיגולי" נקניק ומוסיפים לביצה הטרופה.
מטגנים את החביתה במחבת חמה,
סופגים את השמן בנייר וחותכים את החביתה ל-4 חלקים.
הרכבת הכריך:
על מחצית הפרוסה מורחים חומוס
מניחים חתיכה מן החביתה
ירקות (לא חובה) ושוב שכבת לחם חביתה וכו'.
מסיימים את הכריך עם שכבת לחם ונועצים במקל עד התחתית.

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

הסנדוויץ' שלי: לחמנייה פסטרמה איולי בזיליקום וביצת עין 
המון שכבות דקיקות של פסטרמה של פעם, מונחות על איולי בזילקום ועליהן ביצת עיין שהחלמון מתפוצץ בפה. חלום של ביס.
המצרכים
1לחמניה לבנה עגולה
1/2 חבילה פסטרמה של פעם דק דק "מעדני יחיעם"
1 ביצה
עלי ביבי
עגבניה
לאיולי בזיליקום:
1 כוס עלי בזיליקום
2 חלמונים
4 שיני  שום כתוש
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 כפית חומץ בן יין לבן
קמצוץ מלח ,פלפל
200 מ"ל שמן
ההכנה האיולי בזיליקום
1. קוצצים את הבזיליקום לז'וליינים דקים דקים
2. מעבד מזון טורפים חלמונים עד תפיחה וצבע בהיר ומוסיפים את השום, החרדל, המלח והפלפל
3. מזלפים בהדרגה את השמן עד לתפיחת האמלוסיה במרקם חלק
4. בערה  מקפלים את הז'וליינים לאיולי
הרכבת הכריך
1. את הלחמניה חוצים וצולים מעט על פלנצה משומנת
2. מורחים מאיולי הבזילקום
3. מסדרים עלי ביבי
4. עליהם מקפלים שכבות שכבות של פסטרמה דקיקה
5. מניחים פרוסת עגבניה
6. מטגנים ביצת עיין
7. מניחים את הביצה
8. סוגרים עם החצי העליון של הלחמניה.

 

 

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן