Skip to content

מגעים לשיגור אסטרונאוט ישראלי לחלל בשנים הקרובות

יותר מ-14 נציגים בכירים בתחום החלל מהעולם פקדו את כינוס החלל הבין-לאומי ע"ש אילן רמון של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע ומכון פישר. אנשי סוכנות החלל הישראלית נפגשו עם נציגים זרים ובין השאר אמרו להם כי יש כוונה לחדש את המסורת של אילן רמון ולפעול לשיגור אסטרונאוט ישראלי נוסף בחלל
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ישראל מגששת, בשיחות בלתי רשמיות, עם נציגים בכירים מסוכנויות החלל בעולם, אפשרות לשגר אסטרונאוט ישראלי לחלל בשנים הקרובות. זאת, במהלך מגעים שקיימו נציגי סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, עם נציגים מסוכנויות חלל זרות, שבאו לכנס החלל הבינלאומי שהתקיים השבוע בישראל.

שיגור הלוויין אופק 7 על גבי משגר הלווינים שביט (צילום: ויקיפדיה)
שיגור הלוויין אופק 7 על גבי משגר הלווינים שביט (צילום: ויקיפדיה)

יותר מ-14 נציגים בכירים בתחום החלל מהעולם פקדו את כינוס החלל הבין-לאומי ע"ש אילן רמון של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע ומכון פישר ביומיים האחרונים. במסגרת הכינוס נפגשו אנשי סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע עם מגוון נציגים זרים ופתחו במגעים לגבי נושאים שונים. בין השאר אמרו נציגי סוכנות החלל הישראלית כי יש כוונה לחדש את המסורת של אילן רמון ולפעול לשיגור אסטרונאוט ישראלי נוסף בחלל.

הסוכנות החלה במגעים ראשונים עם גורמים בינלאומים בתחום החלל במטרה לבחון את האפשרויות והמשמעויות של הנושא. בשלב זה הפסיקו בנאס"א שיגור של מעבורות מאוישות לחלל, אך אם הכוונה תתממש וימצאו המשאבים המתאימים – אפשר יהיה להציב אסטרונאוט ישראלי בתחנת החלל הבינלאומית תוך מספר שנים.

סוכנות החלל הישראלית
סוכנות החלל הישראלית

מנכ"ל משרד המדע והטכנולוגיה מנחם גרינבלום וסגן מנכ"ל ליזמות תעשייה בנציבות האירופית ד"ר פול וייסנברג חתמו היום על הסכם בין הנציבות לישראל שפותח דלת לשיתופי פעולה בתחום החלל באירופה במגוון פרויקטים.

הסכם המסגרת שנחתם מהווה גם בסיס לשיתופי פעולה שונים אחרים בעתיד עם הנציבות האירופית. משמעות ההסכם היא סלילת הדרך ומתן לגיטימציה ואפשרות נוחה יותר לגורמים ישראליים בתעשייה, באקדמיה ובמכוני המחקר בתחום החלל לשתף פעולה בצורה ישירה עם מקביליהם באירופה וליהנות מתקציבי מו"פ דו-לאומיים אירופה – ישראל. בימים אלה גם מתנהלים מגעים בין המדינות החברות, כמו גם עם נציגי ישראל, על היקפי התקציבים וגובה ההשתתפות של המדינות החברות במסגרת התכנית לשבע השנים – Horizon 2020.

אילן רמון - האסטרונאוט הישראלי הראשון (צילום: ויקיפדיה)
אילן רמון - האסטרונאוט הישראלי הראשון (צילום: נאסא, ויקיפדיה)

ביומו השני של כינוס החלל הבינלאומי קראה היום ד"ר מזלן עות'מאן, מנהלת משרד האו"ם לענייני החלל החיצון, לישראל, להצטרף לוועידת "קופוס" (Committee on the Peaceful Uses of Outer Space- COPUOS) – ועידת האו"ם לשימוש בחלל לצורכי שלום והגוף הבין-לאומי המרכזי העוסק בענייני חלל. כיום ישראל היא משקיפה בלבד בוועידה. בפגישה עם אנשי סוכנות החלל הישראלית שבמשרד המדע והטכנולוגיה נמסר כי ישראל מעוניינת להגדיל את פעילותה בוועידת החלל של האו"ם ותבחן בהמשך הצטרפות כחברה.

בנוסף לכך הציעו נציגי המשרד לד"ר עות'מאן להציב דגם של לווין ישראלי בתערוכת החלל הקבועה במטה באו"ם בוינה. מדובר בתערוכה שבה מוצגים דגמים של לוויינים ומשגרים ודברים שהובאו מהחלל מכל המדינות כגון אבן מהחלל, פסל של יורי גגרין ועוד. עד כה לא היה מוצג ישראלי בתערוכה זו. ד"ר עות'מאן הביעה הסכמתה ועניין בקידום הנושא באו"ם.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן