Skip to content

ממטבחה של אמא: גרנולה תוצרת בית

לשעות הערב, כשכולנו מנשנשים מול הטלוויזיה, אפי בלה מציעה משהו אחר ויותר בריא מהשוקולד - גרנולה תוצרת בית
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מי לא מכיר את החשק לנשנש משהו אחרי ארוחת הערב. אני חייבת להודות, שאני מכורה לשוקולד ובעיקר לחטיף "מארס". לצערי, הילדים גילו את המחבוא שלי והם מחסלים את החטיפים שלי.

לאחרונה, במקום שוקולד, אני לוקחת חופן של גרנולה מלאה תוצרת בית בכל פעם שמתחשק לי משהו טעים. למדתי את המתכון מחברה טובה שאמרה לי: "זה כל כך פשוט לעשות גרנולה בבית, חבל לקנות! זה כמו שתקני סלט". אכן היא צדקה. הגרנולה הזו נהדרת ופשוטה מאוד להכנה.

מומלץ לערבב את הגרנולה יחד עם יוגורט ופירות טריים, מתאים לארוחת בוקר וערב.

מתכון לגרנולה תוצרת בית

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 20 דקות      מתכון לצנצנת גדולה

חומרים

  • 1/2 קילו שיבולת שועל מלאה
  • 250 גרם אגוזים קצוצים גס מכל המינים לפי הטעם (השתמשתי באגוזי ברזיל, פקאן, קשיו, שקדים ולוז)
  • 30 גרם גרעיני דלעת
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 6-8 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
  • 50 גרם צימוקים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. מערבבים היטב את הגרנולה, האגוזים, השמן והסילאן ביחד.
  3. מכניסים לתנור ומערבבים כל 8 דקות את התערובת, חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
  4. מעלים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. מוסיפים צימוקים ואופים 5-8 דקות נוספות, עד שהגרנולה מזהיבה.
  5. מצננים ומפוררים בידיים.
  6. שומרים בצנצנת או בקופסה אטומה.
גרנולה תוצרת בית (צילום: אפי בלה)
גרנולה תוצרת בית (צילום: אפי בלה)

בתיאבון!

2 Comments

  1. גלית
    4 בפברואר 2013 @ 21:01

    נראה מעולה!
    אני מכינה תמיד גרנולה בבית, ואף פעם לא עם שמן. למה הוא נחוץ?
    וכמה זמן היא מחזיקה מעמד בצנצנת סגורה?
    תודה!!!

    • אפי
      5 בפברואר 2013 @ 20:46

      גלית הי, צריך שומן ,חמאה או שמן, בכדי לקבל גרנולה פריכה וזהובה. הגרנולה נשמרת לפחות שבועיים בצנצנת. אצלנו הרבה פחות, כי אנחנו מחסלים אותה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן