Skip to content

ממטבחה של אמא: לא רק אייל שני מאוהב בעגבנייה

בלבנון מאמינים שהזעתר מפתח ומשפר את החשיבה ומחזק את הגוף, מסיבה זו נהוג לתת לילדים זעתר לפני צאתם לבית הספר • אפי בלה מביאה מתכון לסלט עגבניות וזעתר קיצי, המתאים גם לילדים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ככל שהטמפרטורות עולות, כך יורד אצלי הרצון לאכול מאכלים כבדים וחמים ומתחשק לי לאכול ירקות וסלטים מרעננים.

אזוב מצוי מגינת הפלא (מקור: ויקימדיה)
אזוב מצוי מגינת הפלא (מקור: ויקימדיה)

לא רק אייל שני מאוהב בעגבנייה, גם אני. אין יום שאני לא אוכלת אחת בבוקר ואחת בערב.

על כן, המצאתי הפעם סלט העגבניות בעל מראה וטעם כפרי, והלחם כבר בפנים. ארוחת ערב מושלמת.

מרכיב חשוב בתוך הסלט, הוא הזעתר. לא מדובר בזעתר המיובש, הטחון והמלא במלח, שמקבלים עם הכעכים בעיר העתיקה בירושלים, אלא בזעתר טרי, אזוב מצוי, שאותו אני מגדלת בגינתי וניתן להשיגו בשווקים או לגדלו בעציץ קטן על אדן החלון. זעתר טרי מלא ריח וטעם ויכול להשתלב נפלא בסלטים, מאפים ותבשילים רבים.

מתכון לסלט עגבניות, זעתר וקרוטוני פיתה

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 15 דקות + קלייה     מתכון למנה 1

סלט עגבניות, זעתר וקרוטוני פיתה (צילום: אפי בלה)
סלט עגבניות, זעתר וקרוטוני פיתה (צילום: אפי בלה)

חומרי הגלם

  • 1 פיתה חתוכה לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית כמון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות תמר חתוכה ל-1/8
  • חופן עלי זעתר טריים
  • 1/4 בצל סגול פרוס
  • 1/4 פלפל ירוק חריף פרוס
  • 50 גרם גבינה בולגרית/פטה מפוררת
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח
  • שמן זית לזילוף

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערית שמן זית, שום וכמון.
  2. קולים את קוביות הפיתות בתנור ב-200 מעלות לכ-10 דקות, עד שמזהיבות.
  3. שופכים על הפיתות החמות את תערובת השמן ומערבבים היטב.
  4. מערבבים בקערה: עגבניות, זעתר, בצל, פלפל חריף, גבינה, מיץ לימון ומלח.
  5. מוסיפים, לפני ההגשה, את הפיתות ומזלפים מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן