בשנים האחרונות, פורח תחום הקונדיטוריה. טכניקות, חומרים, צבעים וטרנדים. בארץ, נפתחו עשרות בתי ספר המתמחים בבישול, אשר לעיתים מארחים קונדיטורים מובילים מהעולם ומלמדים שיעורי מאסטר קלאס.
מרבית הישראליים לומדים בבתי הספר בארץ, אך חלק בוחרים לנסוע לחו"ל. לפעמים המחיר הוא זה שקובע, לפעמים השפה בה מועברות הסדנאות, ולעיתים פשוט רוצים להתנתק מהשיגרה ורק לצלול לעולם של צבעים וריחות.
בקייב, אוקראינה, נפתחה עתה האקדמיה הבינלאומית לקולינאריה: Kiev International Culinary Academy. המקום מארח מורים וסטודנטים מלמעלה מעשר מדינות, בינהן צרפת, יפן, ספרד, אוקראינה, רוסיה, בלארוס, איטליה, צ'כיה, קזחסטן, לטביה, ליטא, וכמובן – ישראל.
המטרה העיקרית של האקדמיה – לספק הזדמנות, לאנשי מקצוע ולחובבים, ללמוד על פי אמות המידה הגבוהות של בתי הספר לבישול הצרפתיים המודרניים. המורים הם מאסטרים בתחומם. השיעורים מתקיימים באקדמיה בצורה של סדנאות בנות שלושה ימים בליווי שף בינלאומי, או סדנת יום עם שף קונדיטור אוקראיני. עלות הסדנאות: 50 אירו לסדנת יום ו -330 אירו לסדנה בת שלושה ימים. בנוסף, האקדמיה גם מארגנת טיולים לבתי הספר הגבוהים בצרפת, ובעתיד למדינות כמו איטליה ויפן.
ביקרתי בסיום קורס מאסטר קלאס בן שלושה ימים, שהעבירה Maria Selyanina, שפית קונדיטורית מברצלונה. מריה הכינה עוגות בצבעוניות עזה, תוך שימוש בטכניקות התזת צבע, פירות מקומיים, וגם שילוב טעמים של מלוח ומתוק: גלי בזיליקום, מילוי גבינת מסקרפונה ועגבניות שרי (בעוגה האדומה למשל).
לקבלת מידע נוסף על סדנאות, סיורים ופרויקטים אחרים של האקדמיה הקישו כאן.