Skip to content

זרעי קיץ: מנגו, לֶבֶּן ועגבנייה

תמר לסלרוט חוזרת לזיכרונות ילדות של להתפרקד על הדשא עם עגבנייה מגוררת בלבן, או אף סלסה מנגו טרי, שזה עתה נקטף מהעץ • הפעם גם עם המתכונים הקלאסיים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

"אני יודע שאני אמות בקיץ, הזמנתי כבר את הקברן"

מילים: חיים חפר, מנגינה: מתי כספי



"אתה מסתכל על המפעל ורואה כמו דם שפוך, כאילו שלא הספיקו לנקות את כל הרציחות עם מגבים", (אייל שני, במפעל ליצור רסק עגבניות).

בלא כל כוונת כיבוש טריטוריות קולינריות ובוודאי שלא בכוונת זדון, אלא מתוך דחף נוסטלגי, שמחזיר אותי לזירת פשע קיצית של ריסוק עגבנייה על פומפייה…. (פֻּמְפִּיָּה נקראת גם: מִגרֶרֶת – כלי בישול, שמטרתו גירור מוצרי מזון לרצועות או ריסוקם לרסק).

למרות שעגבנייה היא לא הדבר הנערץ עלי ביותר, עזות צבעה ויפי עגבותיה אינם מוטלים בספק. זיכרון נעים של אחד ממאכלי הילדות שאפיינו חזרה מן הים בקיץ עולה ומציף. מדובר בעגבניות מגורדות על פומפייה ומעורבבות עם לבן, מלח ופלפל, יחד עם קלחי תירס טריים מבושלים מעט במים ואחר כך מרוחים בחמאה מומסת. אחרי שנסיים לאכול על הדשא, עוד בטרם הפשטנו את בגדי הים, נסיר את מי המלח מהגוף עם הצינור ואת שאריות הזפת עם צמר גפן טבול בנפט או בפליט.

מתכון לעגבניות מגוררות בלֶבֶּן

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-10 דקות       כמות: מנה לשני סועדים

עגבנייה עם טעם של פעם (מקור: Grant Cochrane, http://www.freedigitalphotos.net)
עגבנייה עם טעם של פעם (מקור: Grant Cochrane, http://www.freedigitalphotos.net)

כלי מטבח

קערה ופומפיה עם שורוק

חומרי גלם

  • 2 עגבניות טריות
  • קופסת לבן
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. גוררים לתוך קערה שתי עגבניות קטנות עד בינוניות ושטופות.
  2. מוסיפים כוס לבן, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים –  וזה מוכן!
  3. אפשר להוסיף גם מעט שמן זית, עשבי תיבול וכדומה.

אחרי שהרגנו עגבנייה והטבענו אותה בלבן, אפשר לענות עוד כמה חומרי גלם וללוות אותם אחר כבוד אל שולחן האוכל, למשל קלחי תירס מבושלים. אופציה נוספת:

מתכון לסלט/סלסה ממנגו מאיה

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-10 דקות       כמות: מנה לשני סועדים

מנגו - הכי טרי שיש (מקור: Praisaeng, http://www.freedigitalphotos.net)
מנגו - הכי טרי שיש (מקור: Praisaeng, http://www.freedigitalphotos.net)

כלי מטבח

קערה וסכין חיתוך.

חומרי גלם

  • מנגו מזן מאיה
  • חופן כוסברה
  • רבע בצל סגול

אופן ההכנה

  1. לחתוך לתוך קערה מנגו מאיה בודד.
  2. לקצוץ חופן כוסברה ורבע בצל סגול בינוני.
  3. להוסיף שמן זית, מלח ופלפל ולערבב

להמשך קיץ טעים וקריר.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן