Skip to content

פסטיציו – מאפה יווני של פסטה ובשר

אפי בלה חזרה מיוון נמרצת ונרגשת, ויחד איתה הביאה את המתכון של ה"מאמה" היווניה לפסטיציו - מאפה של פסטה עם בשר ורוטב בשמל
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אנחנו עומדים ממש לפני קו הסיום, עוד קצת והחופש הגדול מאחורינו… אשקר, אם אומר שלא היה מאתגר, ולעיתים אף מעייף. התחלנו את החופש בקייטנות מהנות. המשכנו בימים שלמים של רביצה חסרת שליטה ואחריות בבית, בעיקרה הגדול מול הטלוויזיה. גולת הכותרת של החופש הייתה הנסיעה לחו"ל: טיול מופלא לחצי האי פלופונסוס, שנמצא בדרום יוון. מקום חלומי ואידיאלי לחופשה המשלבת, מצד אחד רגיעה ושלווה בחופים יפהפיים עם מים צלולים ושקטים, ומצד אחר מקום מושלם לטיולים בטבע ונוף עוצר נשימה ונסיעה בדרכים עקלקלות בהרים בלתי נגמרים.

חצי האי פלופונסוס בדרום יוון - גן עדן של שלווה (צילום: אפי בלה)
חצי האי פלופונסוס בדרום יוון - גן עדן של שלווה (צילום: אפי בלה)

כחובבת אוכל ידועה, לא וויתרתי על ביקור בטברנות המקומיות. לעיתים כאלו הפונות אל הים ולעיתים כאלו הנמצאות בתוך גן או פארק מטופח ונקי. בכולן התפריט דומה מאוד אשר עיקרו אוכל יווני מסורתי: סלט יווני, ציזיקי, מוסקה וסופלקי. מוצרי הגלם טריים ומקומיים, המנות פשוטות ואינן מתיימרות, מטבח ים תיכוני מינימליסטי טעים ומספק.

בטברנה מבשלת בדרך כלל "מאמא" יווניה עבת בשר, שראתה וגם טעמה מוסקה אחת או שתיים. האנגלית של מרבית המקומיים שפגשנו היא בסיסית, אולם בשל נחמדותם ורצונם לשמח את אורחיהם, הם הובילו אותנו אל המטבח, כדי שנראה ונתרשם מהאוכל במו עינינו. חלק מה"מאמות", אף שמחו לעיתים לחלוק איתי את המתכונים.

באחת הטברנות שבהן ביקרנו, המליץ לי המלצר על מנה בשם "פסטיציו" שמצאה חן בעיניי. מנה פשוטה, מזינה ומאוד טעימה. דומה למוסקה, אלא שבמקום חצילים משתמשים בפסטה עם בשר ורוטב בשמל, מה שהופך אותה לקלה יותר להכנה ומתאימה יותר לילדים.

המתכון היווני האמיתי לפסטיציו (צילום: אפי בלה)
המתכון היווני האמיתי לפסטיציו (צילום: אפי בלה)

מתכון לפסטיציו

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה       כמות: תבנית גדולה מרובעת / מלבנית

חומרי גלם למאפה

  • 1/2 חבילה של פסטה מקרוני
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 400 גרם של עגבניות קלופות ומרוסקות (עדיפות לאיטלקיות של חברת mutti)
  • מלח, פלפל
מרכיבים את חומרי הגלם אחד אחד, כמו מקדש יווני (צילום: אפי בלה)
מרכיבים את חומרי הגלם אחד אחד, כמו מקדש יווני (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם לרוטב בשמל

  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 2 כוס חלב
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן
  • אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה למאפה

  1. מבשלים את הפסטה ומסננים.
  2. בסיר שטוח מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים טיגון קל, מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שמשנה את צבעו (ועד שמתפורר), תוך כדי עירבוב.
  3. מוסיפים את העגבניות, השום והתבלינים ומבשלים כ-10 דקות.

אופן ההכנה לרוטב בשמל

  1. ממיסים את החמאה בסיר .
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ.
  3. מוסיפים את החלב וטורפים בעזרת מטרפה במרץ, עד שהרוטב מתעבה.
  4. מתבלים ומוסיפים את הפרמז'ן, ממשיכים לערבב היטב.

אופן הרכבת המנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים את התבנית בשמן זית.
  3. לערבב את הפסטה עם 5-6 כפות רוטב בשמל, לשטח בתבנית, מעליה את הבשר ןמעל הכל שופכים את רוטב הבשמל.
  4. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
מאפה הפסטיציו, מעורר געגועים ליוון והרבה תיאבון (צילום: אפי בלה)
מאפה הפסטיציו, מעורר געגועים ליוון והרבה תיאבון (צילום: אפי בלה)


בהצלחה ובתיאבון, יאסו !!!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן